Prati nas

Ljubav

Seks nakon pedesete je mrak!

Nakon pedesete – sve vam je jasno. Jasno vam je da je život kratak i da ga treba iskoristiti do maksimuma. Bolje poznajete sebe i svoje tijelo i, što je još važnije, umijete jasnije izraziti svoje želje i potrebe. Također, jasnije su vam i potrebe partnera što znači interesantniji i ispunjeniji seksualni život.

Objavljeno

|

Seksaju li se stariji?
foto: BigStock

Seks nakon pedesete je nešto čemu se trebate veseliti – osim ako ga ne prakticirate već sada! Nema dvojbe,  seks nakon pedesete je odličan, piše Huffington Post, a evo i zašto:

1. Samopouzdanje

S pedeset godina poznajete sami sebe bolje nego ikad prije. Otkrili ste tko ste, što volite u životu i što od života želite. Usredotočeni ste na stvari koje su vam doista važne. To novostečeno samopouzdanje omogućuje vam da živite u trenutku i prigrlite svoje odluke – a te odluke uključuju i način na koji se upuštate u seks i intimnost.

2. Spontanost

Ako imate više od pedeset godina, po svoj prilici djeca, ukoliko ste ih imali, više ne žive s vama. Upravo činjenica da ponovno imate svoj stan samo za sebe, rezlog je češće spontane seksualne aktivnosti. Možete se ponašati nedolično i zločesto jer djece više nema u kući. Parovi koji su dugo u braku znaju cijeniti tu novopronađenu slobodu.

3. Nema pritiska

Seks nakon pedesete oslobođen je pritiska karakterističnog za mlađu dob kada je sva pažnja usmjerena na fizičku komponentu seksa. U kasnijoj dobi nema tolikog opterećenja da se ostavi dobar dojam ili da seksualni odnos traje duže. Kod seksa nakon pedesete važno je povezivanje s partnerom. Čak i kod usputnog seksa, veća važnost pridaje se povezivanju a ne samoj izvedbi.

4. Samozadovoljstvo

Imate li više od pedeset godina, vrlo dobro poznajete sebe i svoje tijelo. Razumijete svoju seksualnost i ne bojite se eksperimentirati. Također, nakon pedesete nestaje i krivnja vezana uz seks koja vas je možda prije mučila što vama i vašem partneru omogućuje nesmatano uživanje.

5. Nema briga

Nakon pedesete seks više nije sredstvo ze osnivanje obitelji. U toj dobi djecu ili već imate ili nemate, ali u svakom slučaju više ne brinete o tome. Seks tada koristite isključivo za vlastito zadovoljstvo i zadovoljstvo vašeg partnera kako biste se bolje povezali i zajedno uživali. Kad razmnožavanje više nije glavni cilj, intima dobija novo značenje, a seks postaje upravo nevjerojatan.

6. Spiritualni seks

Spiritualni seks je iskustvo koje možete spoznati tek nakon što ste vrlo dobro upoznali sebe i svog partnera. Jedino tada je spiritualni seks uopće moguć s obzirom da se seks u mlađim godinama najčešće temelji na onom fizičkom. Spiritualni seks nadmašuje sam tjelesni čin, a ponekad uopće i ne uključuje seks. On svakako znači potpunu predanost i povjerenje – a to je moguće tek nakon pedesete.

7. Orgazam

Mnoge žene kažu da su tek nakon pedesete počele doživljavati prave čak i višestruke orgazme. Razlog je vjerojatno u tome što žene nakon pedesete pažljivije biraju partnere kojima onda i više vjeruju te se u njihovom društvu lakše opuštaju. Također, češći orgazmi u kasnijoj dobi povezani su i s izraženijim samopouzdanjem pa mnoge žene, ali i muškarci, kažu da im je seks nakon pedesete bolji nego ikad.

8. Više vremena

Seks je nakon pedesete bolji jer tada imate više vremena. U kasnijoj dobi više ne trčimo tolko za novcem i promaknućem te smo više usredotočeni na sebe i svoje potrebe. Također, niste li u vezi ili braku, nakon pedesete imat ćete više vremena za upoznavanje novih ljudi i ostvarivanje kvalitetnijih odnosa.

9. Sve znate, sve vam je jasno

Nakon pedesete – sve vam je jasno. Jasno vam je da je život kratak i da ga treba iskoristiti do maksimuma. Bolje poznajete sebe i svoje tijelo i, što je još važnije, umijete jasnije izraziti svoje želje i potrebe. Također, jasnije su vam i potrebe partnera što znači interesantniji i ispunjeniji seksualni život.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.