Prati nas

Aktivno starenje

Stogodišnjaci savjetuju kako dugo živjeti

Kako imati dug život? Najbolje je pitati one koji ga imaju! Smijeh te čini zdravim. Možeš preživjeti ako u svemu vidiš humor. Ne možeš se istovremeno smijati i biti ljutit, tužan ili zavidan.

Objavljeno

|

foto: BigStock

Kako imati dug život? Najbolje je pitati one koji  ga imaju! Huffington Post donosi odgovore nekoliko stogodišnjaka na pitanje: kako živjeti dugo?

Svoju dugovječnost zahvaljujem dobrom braku. Sve smo radili zajedno. U mojim očima, ona je bila savršena.
– Gardner Watts, 98

Smijeh te čini zdravim. Možeš preživjeti ako u svemu vidiš humor. Ne možeš se istovremeno smijati i biti ljutit, tužan ili zavidan.
– Bel Kaufman, 101

Brinite za svoja posla i jedite zdravu hranu. Odnosite se prema drugima kako vi želite da se oni odnose prema vama, naporno radite i volite ono što radite.
– Besse Cooper, 116

Činite ispravne stvari, ne pušite, ne pijte, jedite dobro ali ne prejedajte se. Ako trebate malu pomoć, uzmite vitamine. Zaposlenost je ono što me pokreće.
– Anthony Mancinelli, 101

Pogledajte duboko u sebe i pronađite vlastite alate. Svi imamo alate koji nam mogu pomoći da živimo sretno. Ja imam dva takva alata: moje riječi i moje slike. Ja sam koristila pisači stroj, računalo i fotoaparat da se borim protiv nepravde. Kad god sam u prilici, želim pomoći nekome tko je u opasnosti.
– Ruth Gruber, 101

Jedite zdravo i volite no što radite jer onda je rad kao igra. A kad radite ono što ne volite, onda je to posao. Ja u životu nisam radila ni dana!
– Dr. Laila Denmark, 114

Dobro jedite, imajte puno prijatelja i budite zaposleni.
– Bonita Zigrang, 108

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.