Prati nas

Promo

Joan Miro u Umjetničkom paviljonu

Umjetnički paviljon ugošćuje izložbu jednog od najvećih umjetnika svih vremena, Katalonca Joana Miroa. Bit će izloženo četrdesetak umjetnikovih radova. Izložba se otvara 2. listopada, a moći ćete ju razgledati do 8. veljače.

Objavljeno

|

Joan Miro

2.listopada u zagrebačkom Umjetničkom paviljonu otvara se izložba jednog od najvećih umjetnika 20. stoljeća, Katalonca Joana Miroa. Umjetnine koje će biti izložene u Zagrebu dolaze iz Fondacije Maeght iz Nice koja čuva i djela Kandinskog, Chagalla i ostalih modernih umjetnika.

Miro je dio nadrealističkog pokreta, a slavan je postao još za vrijeme života. Bio je vrlo produktivan te iza sebe ostavio više od 11000 djela.

Ravnatelj Fondacije Olivier Kaeppelin i ravnateljica Umjetničkog paviljona Jasmina Poklečki Stošić za zagrebačku su izložbu odabrali četrdesetak Miroovih radova i to slika, skulptura, litografija i tapiserija. Izložba će biti otvorena do 8. veljače 2015.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.