Prati nas

Vijesti

Rezervirajte besplatan pregled srca

Iako je godišnji broj umrlih od kardiovaskularnih bolesti u Hrvatskoj velik i naša je stopa smrtnosti veća nego u većini europskih gradova (oko 15.000 žena i 10.000 muškaraca), pozitivno je to da u zadnjih deset godina bilježimo smanjenje smrtnosti.

Objavljeno

|

foto: BigStock

U okviru Svjetskog dana srca, koji se u subotu održava pod motom „Živi, radi, igraj se, pridruži se“, predviđeni su besplatni preventivni kardiovaskularni pregledi u zagrebačkoj Poliklinici Srčana za 100 osoba, starosti između 40 i 60 godina, koje nemaju dijagnosticiranu kardiovaskularnu bolest ali imaju neki od čimbenika rizika.

Subotnji pregled možete rezervirati od sutra (23. rujna) između 12,00 i 15,00 sati pozivom na broj telefona  4612 – 341.

Oko 25 tisuća ljudi godišnje umre od bolesti srca,  od čega 9 tisuća iznenada. Iako je godišnji broj umrlih od kardiovaskularnih bolesti u Hrvatskoj velik i naša je stopa smrtnosti veća nego u većini europskih gradova (oko 15.000 žena i 10.000 muškaraca), pozitivno je to da u zadnjih deset godina bilježimo smanjenje smrtnosti.

U organizaciji Grada Zagreba, Zaklade Hrvatska kuća srca i Poliklinike za prevenciju kardiovaskularnih bolesti i rehabilitaciju Srčana tijekom desetak dana održat će se razne aktivnosti diljem grada u povodu obilježavanja Svjetskog dana srca.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.