Prati nas

Stil i ljepota

Trikovi iz cijeloga svijeta za zdraviji i mlađi izgled

Bez obzira na to odakle su i koliko novca imaju, većina zrelijih žena ima zajednički cilj: osjećati se i izgledati mlađe. Sjajna vijest je da na svijetu postoji mnogo tajnih načina kako to postići jer svaka kultura ima svoje vlastite recepte, trikove i meleme iz kućne radinosti.

Objavljeno

|

foto: BigStock

Bez obzira na to odakle su i koliko novca imaju, većina zrelijih žena ima zajednički cilj: osjećati se i izgledati mlađe. Sjajna vijest je da na svijetu postoji mnogo tajnih načina kako to postići jer svaka kultura ima svoje vlastite recepte, trikove i meleme iz kućne radinosti. Portal Tirdage.com donosi neke od njih…

Kina

Sigurno znate da ispijanje bijelog i zelenog čaja pogoduje vašem zdravlju i mladolikom izgledu jer su ti čajevi prepuni antioksidanasa. No čajevi nisu zamo za ispijanje. Kineskinje od pamtivijeka koriste čajeve za poboljšanje izgleda svoje kože. Izmiješajte prah zelenog čaja s kuhanim, vrućim bijelim čajem i dobit ćete čudotvornu pastu koju možete koristiti kao masku za lice. Nanošenjem takve maske na lice smanjit ćete vidljivost bora i dati koži dozu antioksidanasa potrebnu za borbu protiv slobodnih radikala.

Poljska

Kako starite vaša kosa postaje sve tanja i sklonija pucanju. No Poljakinje su pronašle način kako ojačati kosu. Napravite masku za kosu koristeći žumanjak jajeta, nekoliko kapi maslinovog ulja i limunovog soka. Nanesite na kosu i ostavite djelovati 15-ak minuta a zatim temeljito isperite. Žumanjak jajeta ima nekoliko važnih vitamina koji osnažuju vašu kosu i čine ju manje lomljivom.

Finska

Finci se pouzdaju u saune kako bi održali svoje zdravlje i mladoliki izgled. Osim što je dobar način da otklonite bolove u zglobovima i mišićima, sauna potiče i znojenje koje pak omogućuje tijelu da se riješi toksina i štetnih nečistoća. Znojenje također dubinski čisti vašu kožu. Prije ulaska u saunu Finkinje na kožu ponekad nanose sol ili med radi dodatnog pilinga.

Dominikanska Republika

Žene iz Dominikanske republike pronašle su način kako učvrstiti nokte i spriječiti njihovo pucanje. U bočicu prozirnog laka za nokte dodajte zgnječeni češnjak i ostavite ga ondje 10-ak dana. Zatim ga nanesite na nokte. Miris češnjaka osjećat će se samo na početku no kasnije će izhlapiti a nokti će vam biti zdravi i čvrsti.

Brazil

Kako bi pomladile i osvježile svoju kožu, Brazilke odlaze tek do vlastite kuhinje. Načinite pastu od zobenih pahuljica i mlijeka. Nanesite na lice i ostavite djelovati oko sat vremena. Zatim isperite lice toplom vodom i nanesite uobičajenu kremu za lice. Ovakvim postupkom koža će vam izgledati pomlađemo i zdravije.

Kostarika

Evo pomlađujućeg trika kojim ćete privremeno suziti pore i učiniti da vam koža bude zategnutija i boljeg tonusa. U vodu umiješajte jednako toliko soka od naranče ili limuna. U tekućinu umočite pamučnu vatu i premažite sokom lice. Ostavite ga da djeluje nekoliko minuta a zatim isperite čistom vodom. Citrusi sadrže prirodne enzime koji sužavaju pore i učvršćuju kožu.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.