Prati nas

Vijesti

Umirovljenici pomrsili račune škotskim separatistima

Lojalisti Ujedinjenog Kraljevstva su slavili isključivo zahvaljujući starijim Škotima. Oni su, prema istraživanju biznismena i političara Lorda Ashcrofta, bili uvjerljivo za ostanak Škotske u savezu starom više od 300 godine.

Objavljeno

|

foto: BigStock

Skoro pa tjedan dana nakon referenduma na kojem su Škoti odbili nezavisnost od Ujedinjenog Kraljevstva, analiziraju se uzroci i posljedice izjašnjavanja građana. Europska unija je zadovoljna, a uzdah olakšanja iz Buckinghamske palače čuo se je nadaleko.

The Economist javlja da je Britanija preživjela, ali je i dalje na aparatima za održavanje života. Naime, lojalisti Ujedinjenog Kraljevstva su slavili isključivo zahvaljujući starijim Škotima. Oni su, prema istraživanju biznismena i političara Lorda Ashcrofta, bili uvjerljivo za ostanak Škotske u savezu starom više od 300 godine.

Izlazak na referendum je dopušten i onima koji su tek navršili 16 godina, iako oni, baš kao i sedamnaestogodišnjaci, nemaju pravo glasa na izborima. Oni su poput ostalih mladih glasača bili uvjerljivo za samostalnost države – čak 71 posto njih zaokružilo je “da”. S druge strane, stariji od 65 godina uglavnom su zaokruživali “ne” i to u omjeru 73-27.

Više od polovine (52%) onih koji su glasali za odcjepljenje svoju odluku su donijeli u posljednjih godinu dana.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.