Prati nas

Ljubav

Izlasci nakon pedesete: Savjeti za žene iz muškog ugla

Kako i nakon pedesete godine upoznati kvalitetnog muškarca, zabaviti se na prvom izlasku i ostaviti dobar dojam? Evo što savjetuje muškarac s bogatim životnim iskustvom. U svakom slučaju, nemojte pričati o novcu.

Objavljeno

|

Savjeti za prvi izlazak
foto: BigStock

Žene izlaze i nakon pedesete godine života; upoznaju muškarce i zaljubljuju se. No, započinjanje veze u tim godinama može biti teže nego kada imate 20 godina. Na što bi žene trebale pripaziti i što bi trebale znati kod upoznavanja muškaraca i izlaženja, pobrojao je na temelju svoga iskustva kolumnist Huffington Posta Joe Seldner.

Vaša tijela su savršena, takva kakva jesu

Prestanite se brinuti zbog toga kako izgledate. Žene u zrelim godinama se u principu bolje brinu o svojim tijelima od muških vršnjaka. Ako vam prigovore zbog vašeg tijela, pokažite im zrcalo i krenite dalje sa svojim životom. Nemate 25 i nitko od vas ne očekuje da imate 25 godina.

I vaša lica su savršena

Sa šminkom i bez nje. Starija lica reflektiraju karakter i mudrost. Ne razumijem mitove koje vam nudi industrija dekorativne kozmetike, ali ako želite, koristite ju. Samo znajte da starijim muškarcima izgledate dobro s njom i bez nje.

Možda želite sve i niste se spremne skrasiti

To mogu i ne moraju biti ciljevi vrijedni divljenja. Ali zadržite to za sebe. Neke stvari koji biste možda izgovorili na prvom izlasku i nisu najmudrije stvari na svijetu. Kada žena kaže da se ne želi skrasiti, to baš nikada ne zvuči dobro.

Slušanje je dvosmjerno

Prestanite govoriti i poslušajte što vaš pratitelj ima za reći. Pisac ovih redova je imao izlazaka na kojima je imao priliku doći do riječi jednom ili dva puta u dva sata. Žene nekada muškarcu serviraju cijelu životnu priču, a ne saznaju ima li muškarac djecu ili žive roditelje. Ljudi koji žive desetljećima mogu puno toga ispričati, ali bilo bi dobro da razgovor bude dvosmjeran.

Neka stvari teku prirodno

Ovo vrijedi za oba spola, ali žene iznad 50 godina već na prvom spoju pokušavaju procijeniti muškarca u kontekstu njegovog potencijala za dugoročnu vezu. To je razumljivo, ali ako ste već zaključile da je „materijal za izlazak“, onda mu dajte i nešto vremena prije nego što donesete sud o njemu.

Osjetljivo pitanje novca

Novac nije dobra tema za prvi izlazak, pa čak ni kada vam je jako, jako važan. Pisac ovih redaka je prije jednog izlaska dobio poruku od potencijalne partnerice u kojoj ga upozorava da nije „njezin broj“ ukoliko ne zarađuje puno. Druge su mu govorile da ih zanimaju samo bogataši. Ako vam je novac zaista toliko važan, obavite „dubinsko financijsko snimanje“ prije nego što uopće dođe do dogovora za izlazak.

Još osjetljivije pitanje seksa

Žene bi trebale biti svjesne da muškarci, a ponekad i one same, od izlaska i upoznavanja očekuju i seks. Čekati neko vrijeme sa seksom je u redu, ali čekati previše, ako je kompatibilnost očita, je suludo. Netko je jednom rekao kako muškarci spavaju sa ženama kako bi vidjeli mogu li biti u vezi s njima. Žene s druge strane spavaju s muškarcima zato jer misle da su već u vezi. Čudno je da se uz takav raskorak ipak nađu u vezama.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.