Prati nas

Vijesti

Lalovac: Samo mirovine su sigurne od rezanja

Umjesto sjednice Vlade, koje jučer nije bilo jer je premijer Zoran Milanović u SAD-u, ministri su se u Banskim dvorima okupili zbog rebalansa proračuna. U Vladi još jedan put priznaju kako su bili preoptimistični, rasta nema, a deficit raste. Umjesto 13 milijardi, premašit će 16 milijardi kuna.

Objavljeno

|

foto: BigStock

Ministar financija Boris Lalovac kazao je za RTL Danas kako će se novim rebalansom proračuna možda dirati i plaće. Poručio je kako s rashodovne strane su sigurne samo mirovine te upozorio svoje kolege ministre da povjerenje investitora nije neograničeno. Naime, umjesto sjednice Vlade, koje jučer nije bilo jer je premijer Zoran Milanović u SAD-u, ministri su se u Banskim dvorima okupili zbog rebalansa proračuna. U Vladi još jedan put priznaju kako su bili preoptimistični, rasta nema, a deficit raste. Umjesto 13 milijardi, premašit će 16 milijardi kuna.

Podsjetimo, potpredsjednik Vlade Grčić je izjavio da se neće dirati u plaće, a Lalovac spominje da su i plaće jedno od područja gdje će biti ušteda. Pa hoće li se rezati ili se neće rezati plaće? “Sve dolazi u obzir s rashodovne strane, osim mirovina. Nisam zagovornik linearnog rezanja. Uvijek sam govorio o boljoj učinkovitosti, znači, raznim dodatcima i prekovremenima”, rekao je Lalovac.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.