Prati nas

Ljubav

Razlike u godinama: Starije mačke i njihovi mačići

Žene u pedesetima danas izgledaju mlađe, a osjećaju se bolje. Udovice ili razvedenice, sve su brojnije i traže mlađe muškarce za zabavu i ljubav. A kako već muškarci oduvijek snube desetljećima mlađe žene, kako to da nas pume iznenađuju, ponekad šokiraju?

Objavljeno

|

Zašto starije žene vole mlađe muškarce?
Dustin Hoffman i Anne Bancroft (Diplomac, 1967.)

Annnette se ne sjeća kada je prvi puta čula za izraz “puma”, ali se sjeća da je potražila njegovo značenje na internetu i pri tome je ostala šokirana. Naime, cijeli je život bila puma -žena koja ulazi u veze sa znatno mlađim muškarcima. Ova 60-godišnjakinja iz Baltimorea otvoreno za AARP.org priznaje da je oduvijek obožavala mlade dečke, čak i kada je bila mlada, voljela je mlađe od sebe. I u srednjoj školi je hodala s godinu dvije mlađim dečkima. “Bila sam puma prije no što su pume izmišljene”, kaže.

Njoj i sličnim ženama muškarac mlađi 15 i više godina je prirodan, savršeni odabir. Žene u pedesetima danas izgledaju mlađe, a osjećaju se bolje. Udovice ili razvedenice, sve su brojnije i traže mlađe muškarce za zabavu i ljubav. A kako već muškarci oduvijek snube desetljećima mlađe žene, kako to da nas pume iznenađuju, ponekad šokiraju?

Velerie Gibson, autorica knjige “Puma: Vodič za starije žene koje hodaju s mlađim muškarcima” i sama se suočava s ovim problemom o kojemu često piše. Prije 14 godina je napisala svoj prvi vodič i kaže, dignula je puno prašine. “Ljudi su bili užasnuti. Doslovno su bili užasnuti činjenicom da bi starije žene mogle imati seks s mladim muškarcima!”

I dok mnogi pumu zamišljaju kao gospođu Robinson iz filma “Diplomac”, prave su pume zvijezde poput glumice Demi Moore koja je bila u braku se desetljeće i pol mlađim kolegom, a nastavila je niz sa znatno mlađim muškarcima.

Nesumnjivo, danas je puno lakše biti puma, no nekadašnji tabu je ostavio traga. “Definitivno se smatra ljigavijim kada žena ima puno mlađeg ljubavnika. Ako bi 70-godišnjakinja hodala s 40 godina starim muškarcem, to bi se smatralo jako ljigavim, ali ne i kada 70-godišnji muškarac hoda s 30 godina mlađom ženom”, objašnjava Junie, 52-godišnja puma iz Manhattana. Uvjerena je da za to postoji znanstveno rješenje i da je povezano s održanjem vrste. Naime, stariji  muškarac i mlada žena mogu imati djecu, ali ne i obrnuto.

Ali, znanost na stranu, starije žene iz istih razloga kao i stariji muškarci vole mlađe od sebe. “Kada pod ruku držite mlađeg muškarca zbog kojeg se osjećate dobro, izgubite osjećaj svoje dobi, osjećate se poželjnom”, zaključuje Gibson.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.