Prati nas

Show

‘Fosili’ ostavili Dujmića, on odgovara da je tužan

Nakon prisilne hospitalizacije u bolnici Vrapče, članovi benda više ne mogu naći jezik s vođom grupe Rajkom Dujmićem. Čini se da je to kraj jedne glazbene priče koja je trajala punih 45 godina.

Objavljeno

|

Zašto su se raspali Novi fosili?
Dijete sreće, 1987., Jugoton

Čini se kako je, nakon punih 45 godina, došao kraj jednoj od najdugovječnijih glazbenih grupa bivše države – Novim fosilima. Ako je vjerovati medijima, potvrdili su se dugogodišnji navodi o problemima s ovisnošću šefa benda i autora njihovih najvećih hitova, Rajka Dujmića.

Znate onu narodnu, kad čačkaš po dreku, on još više smrdi. (R. Dujmić)

„Zbog teške Dujmićeve bolesti odlučili smo trenutačno prestati s radom grupe. Naime, poznato je da Rajko već tridesetak godina vodi bitku s ovisnošću zbog koje smo se razišli 1991. nakon što je odbio odlazak na liječenje“, složili su se Sanja Doležal (51), Marinko Colnago (72) i Vladimir Kočiš Zec (66) u priopćenju za 24sata. Dodali su da su zbog ugleda i digniteta grupe, te predivnih pjesama čiji je autor godinama čuvali ugled grupe. „Nažalost, Rajkovo je stanje takvo da nakon prisilne hospitalizacije u bolnici Vrapče ne može ispuniti dogovorene obveze. Žao nam je zbog toga. I dalje ćemo ga podupirati u nastojanjima da se oporavi i ozdravi“,  rekli su članovi zagrebačkog benda.

„Rajko Dujmić vlasnik je imena Novih fosila i njega iz grupe nitko ne može izbaciti. Jedino on može izbaciti druge“, rekao je odvjetnik ZAMP-a Pavle Fellner za Večernji list. Dujmić bi, potvrdio je odvjetnik, Novim fosilima mogao sudskim putem zabraniti da nastupaju pod tim imenom bez njega, ali Fellner vjeruje da Rajko neće podizati nikakve tužbe.

“Važno je kako nastaviti dalje. Nije mi namjera ponižavati frizerske salone, ali neću biti materijal tračevima u takvim mjestima. Znate onu narodnu, kad čačkaš po dreku, on još više smrdi”, rekao je Dujmić za 24 sata. ” Ja publici niti ne namjeravam kazati ‘zbogom’. Pišem nove pjesme, spremam nove albume. Hoće li moje nove pjesme pjevati i moji prijatelji iz ‘Fosila’? Mislim da oni imaju sasvim dovoljno mojih starih pjesama koje pjevaju bez mene. Moje mjesto ostalo je prazno, a srce žalosno “, komentirao je za Jutarnji list.

Novi fosili tijekom 45 godina rada (Dujmić je u grupu došao 1976. godine) razilazili su se nekoliko puta. Nakon razlaza prvotne postave 1991., grupa se u novoj, manje uspješnoj postavi s pjevačicama Natašom Belošević i Jelenom Fošner rastala u listopadu 2001. objavivši prekid suradnje nakon 30 godina postojanja. Ponovno se okupljaju 2005. u starom sastavu sa Sanjom Doležal i Vladimirom Kočišem Zecom. Drugi koncert na oproštajnoj turneji na kojoj su sada zakazali su za 22. studenog u Novom Sadu.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.