Prati nas

Stil i ljepota

Zašto su ćelavi muškarci ženama neodoljivi?

Nema razloga za zabrinutost zbog sve rjeđe kose. Umjesto prematanja kose i prikrivanja tjemena, posegnite za britvicom i mašinicom, jer su ćelavci pravi otrov za žene.

Objavljeno

|

Ćelavi muškarci su seksi
Bruce Willis (foto: BigStock)

Iako mnogi muškarci istinski pate zbog prirodnog gubitka kose, sve je manje razloga za to. Muške se frizure posljednjih godina smatraju životnom komplikacijom pa velik dio muškaraca, čak i kada imaju gustu i kvalitetnu kosu, biraju britvice i trimere umjesto češlja i gela. Muškarci koji s godinama ćelave više ne moraju prematati ostatke kose na način da slučajni promatrač ne zna gdje taj otužni meandar počinje, a gdje završava. Ljepši spol istovremeno tvrdi da su ćelavi muškarci otrov za žene!

1. Glatko obrijana glava čini muškarca urednijim

Kolumnistica portala allwomenstalk.com Aprille Ross tako piše da su ćelavi muškarci seksi odmah nakon buđenja, zato jer nemaju kosu koja bi bila raščupana. A ta se urednost vidi i kroz dan. Čak i kada se znoje tijekom sporta, nema slijepljenje mokre kose. Dovoljno je samo prebrisati i sve je opet kako treba biti.

2. Muževniji su

Gotovo svi akcijski junaci su ćelavi, s razlogom. Pogledajte samo Brucea Willisa, Jasona Stathama ili Samuela L. Jacksona. Njihova ćelavost samo naglašava uloge koje igraju. Ćelavci su više seksi od muškaraca koji nose konjske repiće.

3. Ne brine ih previše kako izgledaju

Oni ne provode sate pred ogledalom prije no što napuste kuću. Prizemljeni su i ne brinu što drugi misle o njihovom izgledu. Češće imaju taj seksi stav – uzmi ili ostavi.

4. Umjesto frizurom, osvajaju drugim adutima

Žene koje na muškarcima prvo primijete frizuru, sada moraju potražiti nešto drugo. Možda će prije primijetiti njegov osmjeh, gard, izraz lica, način na koji gestikulira dok priča ili bezbroj drugih detalja koji ne bi došli do izražaja.

5. Imuni su na loše frizure

Okruženi smo s lošim frizurama. Neke su toliko loše da bi ih trebalo obrijati još u frizerskom salonu. Muškarci bez kose nemaju te brige. Oni su jednako seksi glatko obrijani ili s milimetar-dva kose na glavi.

6. Imaju više samopouzdanja

A samopouzdanje je seksi. Ćelavi hodaju uzdignute glave, smješkaju se svima koje sretnu i isijavaju karizmu. Kod muškaraca koji pokazuju samopouzdanje izgled nije važan.

7. Spremni su za promjene

Muškarac koji prihvaća stvarnost i nedostatak kose neće prikriti umetkom ili odurnom frizurom, a sve kako bi izgledao mlađe, je vrijedan poštovanja. On prihvaća da se njegovo tijelo mijenja. Muškarac koji to prihvaća, pogotovo kada se radi o ćelavosti, ima više razumijevanja za fizičke promjene kroz koje žena prolazi.

8. Imaju više testosterona

Vrlo je vjerojatno da će prirodni ćelavi muškarac imati više testosterona od onoga koji nije ćelav. Napose, upravo je testosteron u samom uzroku ćelavljenja. Njihov libido je jači, što je nešto što će razveseliti njihove partnerice.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.