Prati nas

Mozaik

Dinamitna baka (77) diže utege i živi život

Oni koji je poznaju kažu da se smije puno, a jede još više, uključujući i pizze. Rado će popiti i rum začinjen sokom od borovnica. U teretanu ide tri puta tjedno.

Objavljeno

|

Mogu li stari ljudi ići u teretanu?
foto: screenshot

Mislite li da su bake dobre samo za pletenje vunenih vesti, heklanje ili pečenje kolača? Ne i o Willie Murphy (77) iz Maplewooda, američka baka koja izvodi sklekove na jednoj ruci i radi ‘mrtvo dizanje’ s utezima od 100 kilograma. Počela je, kaže, s 50 kilograma prije nekoliko godina, a nakon što je vidjela oglas za natjecanje u dizanju utega. Rekli su joj da može sudjelovati, a ona je to shvatila skroz ozbiljno.

Osim što diše željezo dva puta teže od sebe, baka Murphy radi cijeli niz sklekova na obje i jednoj ruci. Vježbe su to koje ne mogu odraditi ni tri puta mlađi od nje. „Bez steroida!“, naglašava da je sve postigla prirodnim putem pa i pobjede u svojoj kategoriji na WPNF Svjetskom prvenstvu i to u nekoliko disciplina.

Oni koji je poznaju kažu da se smije puno, a jede još više, uključujući i pizze. Rado će popiti i rum začinjen sokom od borovnica. U teretanu ide tri puta tjedno.

Ovogodišnjim nizom pobjeda Murphy je postala zvijezda teretane i kaže brojni je zaustavljaju kako bi joj čestitali ili joj opipali bicepse. Neki joj čak govore da je i njihov idol. „Vide da sam stara i da me ne treba gurati okolo u kolicima. Sama mogu očistiti snijeg oko kuće i pogurati si auto ako mi zapne u snijegu. Uskoro ću napuniti 80 godina i živim život“, zaključuje Murphy.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.