Prati nas

Vijesti

Oprost dugova počinje za tri tjedna

Cilj otpisa je spasiti socijalno najugroženije kategorije stanovništva, poput nezaposlenih, građana koji primaju socijalnu pomoć i umirovljenika s malim mirovinama.

Objavljeno

|

Koliko novca nedostaje za mirovine?
foto: BigStock

Vlada je potvrdila kako će se s otpisom dugova početi možda već 15. siječnja 2015. godine, a u prvim tjednima 2015. godine pred ministrima bi se trebao naći i prijedlog dugo najavljivanog Zakona o osobnom stečaju.

Doznao je to Jutarnji list koji se poziva na neimenovani izvor iz Banskih dvora. Do 15. siječnja bi Vlada trebala utrti put provedbi mjere čiji je cilj spasiti socijalno najugroženije kategorije stanovništva, poput nezaposlenih, građana koji primaju socijalnu pomoć i umirovljenika s malim mirovinama, a koji više nisu u stanju otplaćivati svoje obveze.

Prema podacima Fine, krajem listopada u blokadi je bilo 319.980 građana, čija su nepodmirena dugovanja iznosila 29,54 milijardi kuna. U odnosu na kraj listopada prošle godine, kada su u blokadi bili računi 290.447 građana, koji su dugovali 22,61 milijardu kuna, broj blokiranih u 12 mjeseci porastao je za gotovo 30.000.

Ovdje pročitajte uvjete i što sve trebate poduzeti da bi vam se dug otpisao.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.