Prati nas

Mozaik

Ovo ste najviše čitali u 2014. godini

Ljubav, snahe i svekrve, malo životnih mudrosti pa opet ljubav. U zadnjim satima godine na izmaku, prisjećamo se tema koje ste najradije čitali proteklih mjeseci. Prilika je to i da nadoknadite propušteno.

Objavljeno

|

Koji su portali najčitaniji?
foto: BigSTock/MojeVrijeme.hr

U zadnjim satima godine na izmaku, prisjećamo se tema koje ste najradije čitali na portalu MojeVrijeme.hr. Ova top lista je prava prilika da kliknete na naslove, obnovite znanje ili nadoknadite propušteno.

Zašto djevojke luduju za 50+ muškarcima?

Nije tajna da su mlađe žene i djevojke u velikom broju sklone vezama sa starijim muškarcima. Zapravo, gotovo da nema žene koja u jednom periodu svog života nije barem ozbiljno promislila kako je to biti u odnosu s iskusnijim partnerom koji zna što želi u životu i kako da to dobije. Odgovorili smo zašto je tomu tako.

7 navika kronično nesretnih ljudi

40 posto našeg kapaciteta za sreću podložno promjeni samo snagom naše vlastite volje. Među milijardama ljudi na našem planetu mnogi su doista nesretni. A mi svi ostali osciliramo između sretan i nesretan, kako koji dan. Svi imamo loše dane, čak i tjedne kad padamo. Ali razlika između sretnog i nesretnog života je koliko dugo smo na dnu ostali. Ovo je 7 osobina kronično nesretnih ljudi.

 

Zašto se snaha i svekrva ne vole?

foto: BigStock

Bježite od snaha, skraćuju vam život

Istraživanja su pokazala da su žene koje žive s kćerkom zdravije od onih koje žive sa snahom. Štoviše, stručnjaci kažu da bi za starije žene bilo bolje da žive same, nego sa sinovljevom suprugom. Japanski znanstvenici vjeruju da su trvenja između svekrvi i snaha glavni problem te da konačno deblji kraj izvuče starija i fizički slabija ‘natjecateljica’.

Kad prestajemo biti mladi?

Portal Huffington Post prikupio je zanimljive odgovore na pitanje: Kad ste ustanovili da više niste mladi? Provjerite što su rekli njihovi čitatelji i poklapaju li se njihovi odgovori s vašima.

Izlasci nakon pedesete: Savjeti za žene

ene izlaze i nakon pedesete godine života; upoznaju muškarce i zaljubljuju se. No, započinjanje veze u tim godinama može biti teže nego kada imate 20 godina. Na što bi žene trebale pripaziti i što bi trebale znati kod upoznavanja muškaraca i izlaženja, pobrojao je na temelju svoga iskustva kolumnist Huffington Posta Joe Seldner.

Seks nakon pedesete je mrak!

S pedeset godina poznajete sami sebe bolje nego ikad prije. Otkrili ste tko ste, što volite u životu i što od života želite. Usredotočeni ste na stvari koje su vam doista važne. To novostečeno samopouzdanje omogućuje vam da živite u trenutku i prigrlite svoje odluke – a te odluke uključuju i način na koji se upuštate u seks i intimnost.

Ćelavi muškarci su seksi

Bruce Willis (foto: BigStock)

Zašto su ćelavi muškarci ženama neodoljivi?

Iako mnogi muškarci istinski pate zbog prirodnog gubitka kose, sve je manje razloga za to. Muške se frizure posljednjih godina smatraju životnom komplikacijom pa velik dio muškaraca, čak i kada imaju gustu i kvalitetnu kosu, biraju britvice i trimere umjesto češlja i gela. Muškarci koji s godinama ćelave više ne moraju prematati ostatke kose na način da slučajni promatrač ne zna gdje taj otužni meandar počinje, a gdje završava. Ljepši spol istovremeno tvrdi da su ćelavi muškarci otrov za žene.

5 stvari koje sam naučio cijeniti kao beskućnik

Kao producent i scenarist jedne od najpopularnijih humorističkih serija – Roseanne, David Raether je zarađivao 300 tisuća dolara godišnje. A onda mu se život raspao i postao je beskućnik. Nakon tog iskustva promijenio mu se i sustav vrijednosti. U svojoj memoarskoj knjizi Tell Me Something, She Said izdvojio je stvari koje su mu najviše nedostajale, a čije je vrijednosti shvatio tek kada ih je izgubio.

Veza s oženjenim: Hod po minskom polju

Oženjeni muškarci koji traže ‘zabavu sa strane’ su hodajuća opasnost za mlade djevojke koje sanjaju o obitelji, ljubavi i životnoj sreći. No, ipak, uzrok njihovoj ‘opasnosti’ ne treba tražiti u svjesnoj namjeri, već u lakomislenosti i sebičnosti. Dakako, ne možemo ni žene osloboditi odgovornosti; nisu sve tako neiskusne, a neke namjerno traže oženjene partnere kako bi vezu zadržale površnom i bez nekih dubljih obveza.

Mladi dečki vode ljubav sa starijim gospođama

Dustin Hoffman i Anne Bancroft (Diplomac, 1967.)

Mladići obožavaju starije gospođe – s razlogom!

Budimo iskreni, svaki pubertetlija je barem jednom poželio postati Ben Braddock koji gine pod plahtama prijateljice svoje majke ili majke svojega prijatelja. Mlađi muškarci vole starije žene i to ne skrivaju. Starija žena i mlađi muškarac su u seksualnom skladu. Dok su mladići za vrijeme i neposredno nakon puberteta na svojem seksualnom vrhuncu, on kod žena počinje iza tridesete godine i traje iduća dva desetljeća.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.