Prati nas

Show

I slavni prolaze kroz menopauzu, zar ne?

Menopauza nikog ne zaobilazi. Bez obzira radi li se o anonimnoj ili vrlo poznatoj ženi, promjena će se sigurno dogoditi. Evo kako se s njome nose neke jako slavne dame.

Objavljeno

|

Kako preživjeti menopauzu?
Jane Seymour (foto: BigStock)

Menopauza označava prestanak menstrualnih ciklusa i kraj plodnog razdoblja u životu žene. Valunzi, promjene raspoloženja, noćna preznojavanja: ako i niste zašli u menopauzu, popis simptoma izazvat će nelagodu kod žena bilo koje dobi. No svaka se žena s menopauzom mora suočiti, pa čak i ako je slavna i bogata. Pogledajte kako se neke slavne žene nose s promjenom.

Jane Seymour

Glumica Jane Seymour, koja je nedavno proglašeni i jednom od najseksi žena starijih od 50 godine, otkrila je da menopauza za nju doista impresivan neprijatelj. Iako redovito prakticira jogu, disciplinirana je kod jela i provodi naporne sate na setu, ustanovila je da treba plan B. Za nju je to bilo kontroverzna terapija nadomjestka hormona koju se povezuje s povećanim rizikom od raka dojke, moždanog udara i začepljenja žila. Jane kaže kako se odlučila na postupak zato što nije u rizičnoj skupini ni za jednu od navedenih bolesti.

Whoopi Goldberg

Priznata glumica i komičarka nikad nije imala problema otvoreno razgovarati o bilo kojoj temi. No čak je i za Whoopi menopauza bila priličan šok. Kaže kako joj se seksualni nagon potpuno promijenio: u jednom trenutku je bila puna želje, a već u idućem nije mogla ni zamisliti bilo kakvu intimnost. No u tom je periodu također naučila važnu lekciju: kako prepoznati i odstraniti iz života sve negativne ljude. To iskustvo je, kaže Whoopi, bilo oslobađajuće.

Rosie O’Donnell

Kod Rosie se zna: što na umu, to na drumu! Tako je bilo i s menopauzom. Čak joj je i prijateljica Madonna dala sestrinske savjete vezane uz noćna znojenja, podivljale hormone i valunge. Što se naleta vrućine tiče, Rosie kaže kako si je obrijala zatiljak i prekrila ga duljom kosom. Tako joj je bilo manje vruće, a ipak je imala normalnu frizuru.

Kim Cattrall

Samanthu iz poznate serije ‘Seks i grad’ znamo kao jednu od četiri glamurozne njujorčanke koje balansiraju između šarenih koktela, cipela s vrtoglavim potpeticama i kompliciranih veza. No čak su se i te sjajne dame morale suočiti s velikim M – menopauza. Tako je u seriji moćna stručnjakinja za odnose s javnošću Samantha isprobala gotovo sva oružja u borbi protiv starenja. Tad je rekla: ‘Hrabro koračam kroz menopauzu pomoću vitamina, flastera s melatoninom, kremom na bazi estrogena i jednim prstohvatom testosterona’.

Susan Sarandon

Na drugom kraju spektra je Susan Sarandon koja je prihvatila menopauzu takvu kakva jest. Za razliku od godinama opsjednute Samanthe, Sarandonova vjeruje u graciozno starenje. U menopauzu je ušla s 54 godine i to nije popratio nikakav važan događaj. Nije imala uobičajene simptome, niti je koristila neke posebne preparate. Osim zdrave ishrane, vježbe i izbjegavanja stresa, Susan za suočavanje s menopauzom koristi tek zdrav životni stil.

 

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.