Prati nas

Mozaik

Ideje i trikovi koji će vam olakšati život

Oni stariji znaju, postoje mali trikovi koji će vam itekako olakšati život: od pametnih načina spremanja stvari, do lukavih rješenja kako nešto zapamtiti. Donosimo 23 takva trika, a vi slobodno nadodajte još kojeg.

Objavljeno

|

Savjeti za kućanstvo
foto: BigStock

Tko ne treba barem malo olakšanja u životu? S portala Huffington Post prenosimo 23 lukava trika koji će vam pomoći u otklanjanju svakodnevnih poteškoća.

1.

Uslikajte mobitelom mjesto gdje ste parkirali auto. Na taj način, i ako zagubite karticu za parkiranje, možete čuvaru parkinga pokazati gdje vam je auto.

2.

Uslikajte mobitelom i listu lijekova koje vaši bližnji koriste. To je dosta zgodno za imati u slučaju nekakve hitne situacije ili prilikom posjeta liječniku.

3.

Da na fotografijama ne biste imali tzv. ‘pureći vrat’, fotografi preporučuju da prilikom slikanja istegnete vrat, a bradu pomaknete prema dolje.

4.

Da bi vam na fotografijama osmijeh izgledao veći, pokušatje malo stisnuti oči kod slikanja.

5.

Upotrijebite lak za nokte kako bi označili koji je ključ za što (zeleno za ulazna vrata, crveno za vrata stana, itd.)

6.

Pričvrstite viseći stalak za cipele na unutarnja vrata kuhinjskog elementa kako biste odložili sredstava za čišćenje i kako se više ne biste morali saginjati da biste ih dohvatili.

7.

Ne čujete budilicu? Navinite alarm na mobitelu i stavite ga u staklenu čašu. Tako ćete pojačati zvuk budilice.

8.

Ako prijatelj od vas posuti knjigu ili neki alat, uslikajte ga držeći posuđeni predmet. Tako ćete zapamtiti kome ste što posudili.

9.

Označite flomasterom razinu na vašoj boci za vodu kako bise pratili pijete li dovoljno vode.

10.

Ako ne volite raditi spiskove za kupovinu, uslikajte unutrašnjost vašeg hladnjaka kako biste se sjetili što sve trebate kupiti.

11.

Upotrijebite kopče za kosu kako biste povezali kablove i spriječili njihovo zapetljavanje.

12.

Da vam tepih ne bi klizao, pričvrstite ga za pod dvostranom ljepljivom trakom.

13.

Ako vaši roditelji imaju poteškoća u kretanju, zamijenite njihove tepihe tepisonom koji seže od zida do zida. Tako ćete smanjiti mogućnost da se spotaknu o zavrnuti rub tepiha.

14.

Iskoristite kriške hladnog svježeg krastavca kako biste otklonili natečenost očiju. Krastavci sadrže antioksidante koji uklanjaju iritaciju, dok hladnoća otklanja natečenost.

15.

Uvijek imajte sa sobom veliki šal kojim se možete ogrnuti u prostorima rashlađenim klima-uređajima ili zaštititi od sunca.

16.

Darujte novac u humanitarne svrhe te priznanicu daruje kao poklon nekome tko vam je drag. Na taj ćete način odjednom usrećiti više ljudi i poslati snažnu poruku.

17.

Spremate se na neko veliko događanje ili zabavu? U mnogim prodavaonicama nude kupcima besplatno šminkanje kako bi promovirali svoje proizvode. Dakako, tom će vam priliko pokušati prodati nešto, ali ćete dobiti besplatan profesionalni make up.

18.

Primijetili ste neugodan miris vaših cipela? Stavite u cipele suhu vrećicu čaja i drugo jutro problem bi trebao biti riješen ili bar ublažen.

19.

Vozite nečiji tuđi auto i ne znate na kojoj je strani spremnik za gorivo? Smjer u kojem pokazuje ručica za gorivo, uglavnom je i strana na kojoj se nalazi spremnik.

20.

Uvijek sa sobom imajte malu svjetiljku, pogotovo ako provodite noć u nepoznatom okruženju. Ako po noći ustajete i odete na toalet, u nepoznatom prostoru bi to mogao biti problem.

21.

Imajte u torbici malu bočicu sredstva za dezinfekciju ruku ikoristite ga nakon što ste dodirivali kvake na javnim vratima ili držaće u javnom prijevozu. Tako ćete značajno smanjiti mogućnost zaraze.

22.

Složite paket hitne pomoći u koji ćete staviti stare bočice s lijekovima, sredstvo za dezinfekciju, flastere i slično.

23.

Namočite spužvu i zamznite ju. Ako vam bude trebao hladan oblog, bit će vam vrlo korisna kad ju stavite u plastićnu vrećicu i zamotate ručnikom.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.