Prati nas

Vijesti

Zaprešićani u najboljim godinama pokrenuli proizvodnju marihuane

Supružnici su zbog malih primanja biznis pokrenuli prošle godine. Izrađivali su i ulje hašiša koje su prodavali u bočicama od 5ml i to za 600 kuna.

Objavljeno

|

sreenshot: Youtube

Bračni par u najboljim godinama sa zaprešićkog područja, uhićen je zbog uzgoja marihuane, ali i krađe električne energije. Naime, svoju su obiteljsku kuću pretvorili u pravi mali pogon za preradu biljke koja mnogima vraća osmijeh na lice.

Neimenovani muškarac (63) i njegova supruga (60) su uhićeni, a odgovarat će kazneno po dvjema prijavama. Po prvoj zbog neovlaštene proizvodnje i prodaje droge, a po drugoj jer su struju za uzgoj i preradu  krali nelegalnim spajanjem na HEP-ovu mrežu.

Konac je to poduže istrage tijekom koje je oduzeto marihuane u vrijednosti većoj od milijun kuna. Kako je izvijestila policija, u laboratoriju supružnika pronađeno je i oduzeto 105 stabljika indijske konoplje visine od 5 do 135 centimetara, 765 grama marihuane, šest medicinskih šprica sa 27,5 ml ulja hašiša, vaga za precizno mjerenje težine, ali i kompletan sustav za osvjetljavanje, ventilaciju i filtriranje zraka te navodnjavanje točnije čak 27 lampi od 400 i 600W sa sjenilima, dvije grijalice, dva filtera zraka i sedam transformatora.

Kako doznaje Jutarnji list, supružnici su zbog malih primanja biznis pokrenuli prošle godine. Izrađivali su i ulje hašiša koje su prodavali u bočicama od 5ml i to za 600 kuna.

(foto/ilustracija)

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.