Prati nas

Mozaik

I ribanje zahoda im je draže od kave sa svekrvom

Unatoč netrpeljivosti koje osjećaju prema svekrvi, čak 64 posto anketiranih žena nema ništa protiv toga da im svekrva pričuva djecu.

Objavljeno

|

Zašto se ne vole svekrve i snahe?
foto: BigStock

Nakon nedavno objavljenog znanstvenog rada koji dokazuje da snahe ozbiljno nagrizaju zdravlje svekrva, nova on-line anketa dokazuje da njihova poslovična netrpeljivost nije izmišljena. Žene će učiniti sve kako bi izbjegle druženje sa svekrvom, zaključak je anketiranja provedenog na portalu za žene iVillage koji mjesečno broji i do 30 milijuna posjetitelja.

51 posto žena između posjete svekrvi i čišćenja kuće bira higijenu. 36 posto ispitanica bi radije posjetilo ginekologa, a 28 posto bi radije ispunjavalo poreznu prijavu.

Uz sve to, 76 posto žena ne bi zatražilo svekrvu savjet iz područja roditeljstva, iako se radi o ženi koja je odgojila voljenog muškarca. 83 posto ispitanica ne bi sa svekrvom razgovaralo o bračnim problemima, dok bi ih se od razgovora o spolnom životu suzdržalo čak 96 od 100.

Supruge, objašnjava dopisnica iVillagea Kelly Walace, ne žele pričati o braku i odgoju sa svekrvama kako bi se zaštitile od moguće kritike. Koliko su ovi i inače kompleksni odnosi unutar obitelji narušeni govori podatak da je 28 posto žena svoj odnos sa svekrvom opisalo kao grozan ili loš.

Unatoč netrpeljivosti koje osjećaju prema majci svoga muža, čak 64 posto anketiranih žena nema ništa protiv toga da im svekrva pričuva djecu.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.