Prati nas

Mozaik

Kako su nas modni dizajneri zamišljali prije 76 godina

Haljine su, predviđeno je, stvar prošlosti, a žene bi trebale nositi i električne pojaseve koje će im pomoći u prilagodbi na klimatske promjene.

Objavljeno

|

Neki od najslavnijih američkih modnih dizajnera pokušali su daleke 1939 godine predvidjeti kako će ženska moda izgledati 2000. godine. Na prvo su mjesto stavili praktičnost pa je tako jedan predvidio ‘montažno’ odijelo koje se može prilagoditi jutru, danu i večeri.

Haljine su, predviđeno je, stvar prošlosti, a žene bi trebale nositi i električne pojaseve koje će im pomoći u prilagodbi na klimatske promjene. Dodaci za kosu trebali su postati multifunkcionalne električne naprave poput svjetiljke.

Pogođeno je, međutim, kako će muškarac današnjice sa sobom nositi telefon i radio prijemnik, doduše, ne kao odjevni predmet.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.