Prati nas

Vijesti

ZAGREB: Prodavao lažni lijek za rak i zaradio 230 000 kuna

Lažno je tvrdio da ima vlastiti laboratorij za izradu lijekova i raspolaže novom tehnologijom liječenja malignih bolesti na principu ‘Nano titan vode’.

Objavljeno

|

Kako prepoznati šarlatane?
foto: BigStock

Zagrebačka policija je izvijestila o dovršetku istrage nad muškarcem (68) zbog osnovane sumnje da je počinio tri kaznena djela prijevare. Sumnja se da je od srpnja 2012. godine pa do travnja 2013. godine oštećenima starim od 51 do 67 godina lažno predočavao da ima vlastiti laboratorij za izradu lijekova i  raspolaže novom tehnologijom liječenja malignih bolesti na principu „Nano titan vode“.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni 51-godišnjakinji za 6800 eura, 51-godišnjakinji za 11.000 eura i 67-godišnjaku za 12.450 eura predao više boca koktela za koje je naveo kako su namijenjeni za liječenje, iako je znao da nemaju utjecaj na bolesti.

Materijalna šteta iznosi oko 230.000 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.