Prati nas

Vijesti

I Zavod za mirovinsko osiguranje prima zahtjeve za otpis dugova

Dužnici koji su ispunili uvjete za otpis dugova mogu zahtjev i dokumentaciju do 30. lipnja predati područnoj službi, područnom uredu ili u Središnjoj službi HZMO-a, prema mjestu svog prebivališta ili ga poslati poštom.

Objavljeno

|

Kako do oprosta duga? Postupak?
foto: BigStock

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) pristupio je Sporazumu o mjerama za ublažavanje financijskih teškoća određenog dijela građana koji su ovršenici u postupcima prisilne naplate tražbina male vrijednosti na novčanim sredstvima.

Kako je Zavod izvijestio na svojim stranicama, dužnici koji su ispunili uvjete za otpis dugova mogu zahtjev i dokumentaciju do 30. lipnja predati područnoj službi, područnom uredu ili u Središnjoj službi HZMO-a, prema mjestu svog prebivališta ili ga poslati poštom. Na koverti/zahtjevu treba biti naznaka “za otpis duga”.

Više informacija možete dobiti i na info telefonima Zavoda:
01/4595-011 i 01/4595-022.

Tiskanica zahtjeva i detaljnije upute o podnošenju zahtjeva nalaze se na internetskim stranicama Ministarstva socijalne politike i mladih.

Dužnici mogu provjeriti jesu li na popisu dužnika koji mogu podnijeti zahtjev za otpis duga osobno na šalteru Financijske agencije (FINA-e) ili na web stranicama FINA-e.
Detaljne upute o postupku, uvjetima i potrebnoj dokumentaciji objavljene su na stranicama Ministarstva socijalne politike i mladih.

 

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.