Prati nas

Zdravlje

Nova nada za ćelave i sijede ili još jedna prevara?

Navodno taj biljni serum ‘oživljava’ čak i najoštećeniju kosu te je čini ‘njegovanom, gustom i bujnom kao nikada prije’. Štoviše, zaustavlja ispadanje kose, pomaže zdrav ponovni rast kose, sprječava proces razvijanja sijedih vlasi i pomaže kosi povratiti izvornu boju.

Objavljeno

|

Kako spriječiti ispadanje kose?
foto: BigStock

U posljednje vrijeme na tržištu se nudi serum za rast kose koji sadrži niz „nevjerojatnih biljnih ekstrakata“, a koji zaustavlja ispadanje kose, pomaže zdrav ponovni rast kose, sprječava proces razvijanja sijedih vlasi i pomaže kosi povratiti izvornu boju. Navodno taj biljni serum „oživljava“ čak i najoštećeniju kosu te je čini „njegovanom, gustom i bujnom kao nikada prije“. No, je li riječ o lijeku ili još jednoj prevari, provjerio je znanstveno-liječnički tim portala Dokazi u medicini.

Navedeni sastojci tog biljnog seruma su gotu kola (lat. Centelly asiatica), He Shou Wu (lat. Fallopia multiflora), patuljasta palma (lat. Serenoa repens), magnezij, sibirski ginseng (lat. Eleutherococcus senticosus), ginkgo biloba, kopriva (lat. Urtica dioca), ekstrakt sjemenki grožđa i keratin.

Gdje su dokazi?

Pretraživanjem literature nije pronađen niti jedan klinički pokus u kojem je pripravak takvog kombiniranog sastava istražen na ljudima za bilo što vezano za kosu ili dlake na bilo kojem dijelu tijela.

Zaključak

Gubitak kose i sijeda kosa pogađaju mnoge osobe. Da zaista postoji takav učinkovit pripravak koji će čudesno riješiti ćelavost, zaustaviti ispadanje kose, spriječiti razvoj sijedih dlaka i vratiti kosi izvornu boju te oživjeti i najoštećeniju kosu – ne bi nitko bio ćelav niti bi itko više imao potrebu kupovati boju za kosu, a vidimo i sami da to nije slučaj u svakodnevnom životu.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.