Prati nas

Ljubav

Zašto su 50+ žene seksualni magneti za mlađe muškarce?

Budući da žene u srednjim godinama imaju tridesetogodišnje, a ponekad i duže iskustvo, njihovo je znanje u zavođenju i vođenju ljubavi nemjerljivo sa šeprtljavim početnicama.

Objavljeno

|

gdje naći starije žene za seks?
foto: BigStock

Kako zavesti stariju ženu? Mladi dečki ljube zrele žene. Kako prići starijoj ženi? To su samo tri od više stotina sličnih upita koje je Google preusmjerio na portal MojeVrijeme.hr. Mladi muškarci očito su u potrazi za iskusnijim ženama, ma koliko razlika godina u ovakvoj kombinaciji predstavljala tabu na ovim našim prostorima. Pa što je onda to u zrelim ženama da im mladići ne mogu odoljeti?  Odgovore zna Chelsea Kaplan, kolumnistica portala Match. com. I nudi ih ne samo zrelim ženama, već i djevojkama koje od njih mogu puno naučiti.

Zrele žene ne „dave“ muškarce s kojima izlaze

Znate li koji je najbrži način za otjerati muškarca? Razgovorima o braku, budućoj djeci i zajedničkoj starosti. A starije žene to jednostavno ne rade. „Zato što više nisu u dobi kada ih na to prisiljava biološki sat, a ni njihove vršnjakinje se baš ne udaju, starije žene ne maštaju o tome da se skrase“, kaže savjetnica za veze Jennifer Bidwell. Umjesto da partnera „uhvatite za vrat“, Bidwell savjetuje „baš me briga“ pristup, pa čak i kada vam je ta veza najvažnija na svijetu. Muškarac vam se tako, kaže, može potpuno slobodno dati bez pritiska vaše potrebe da nađete gospodina Pravog.

Zrele žene imaju stila

Iako ne živimo u filmu „Zameo ih vjetar“, 50+ žene nisu balavice koje će u klubovima  očijukati s potpunim strancima nudeći im se na pladnju. Nažalost, jeftino ponašanje jest uobičajeno za većinu današnjih mladih žena, no muškarci ne žele ozbiljnu vezu sa polugolim djevojkama koje za šankom dobiju bez truda, tvrdi ova terapeutkinja.  „U redu je imati noći kojih se kasnije ne želimo sjećati, ali ako želite pronaći pravu vezu, kontrolirajte ponašanje pri izlascima. Kada ste vani i želite privući muškarca, ponašajte se kao zrela žena. Naručite neki klasični koktel i odjenite se da izgledate lijepo, a ne provokativno“, savjetuje Bidwell.

Zrele žene znaju voditi ljubav

Budući da žene u srednjim godinama imaju tridesetogodišnje, a ponekad i duže iskustvo, njihovo je znanje u zavođenju i vođenju ljubavi nemjerljivo sa šeprtljavim početnicama.  I zaista, koji bi se muškarac mogao požaliti na ženu koja točno zna kako ga usrećiti? „Iskustvo je prije bila mana za ženu, no sada je ono dodana vrijednost koju traže mnogi muškarci”, tvrdi dr. Pepper Schwartz, autorica knjiga na temu seksa. Štoviše, savjetuje ženama s manjkom iskustva da znanje koje im nedostaje potraže u knjigama, stranicama i blogovima koji ih mogu podučiti novim tehnikama. Bidwell pak preporuča postavljanje pitanja dok ste s partnerom u krevetu. „Ne vole svi muškarci iste stvari, ali neke su stvari uvijek iste. Najlakše je pitati partnera što voli i što ga usrećuje pa ćete znati za ubuduće kada bude s njim ili s nekim drugim“, kaže savjetnica.

Zrele žene imaju novac i ne srame se koristiti ga

Prema nekoj romantičnoj predodžbi, muškarci su ti koji časte žene i plaćaju račune. Ali, tvrdi dr. Scwartz,  muškarce uzbuđuju žene koje, ne samo da su voljne platiti račun, već to i stvarno čine. „Muškarci vole ekonomski neovisne žene. Postoji nešto privlačno u ženama koje su samostalne i mogu se pobrinuti za sebe, ali i za muškarca, ako je to potrebno.“  No čak i ako nemate podeblji račun možete ostaviti dojam financijski slobodne osobe. Na primjer, rezervirajte večere u restoranima putem portala za grupnu kupnju. Vaš muškarac to ne mora znati.

Zrele žene se ne ustručavaju povući prvi potez

I Bidwell i dr. Schwartz tvrde da je možda najprivlačnija osobina 50+ žena to što preuzimaju inicijativu. Bez zadrške pozivaju mlađe muškarce na spoj, iniciraju prvi poljubac ili započinju razgovor. „Zaboravite na pravila, ono što žene čini privlačnim je njihova asertivnost“, kaže Bidwell. Kaže da je žena koja će „samo sjediti na suvozačevom sjedalu“ manje privlačna od one koja „zna uzeti volan u svoje ruke“. Dr. Scwartz pak savjetuje ženama da se ponašaju kao da uvijek znaju što čine. „Kada prvi pristupate, činite te bez oklijevanja, čak i kada glumite samopouzdanje. Muškarci vole znati da su njihove partnerice voljne za zajedničku akciju. Kada pokažete da znate uživati, da ste opuštene i da imate samopouzdanje, malo će vam koji muškarac odoljeti“, kaže Schwartz.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.