Prati nas

Ljubav

Dečki, i žene imaju dobar razlog za nevjeru

Ako ste otkrili da je vaša supruga potražila, pa makar i privremeno, sreću u naručju drugog muškarca, nemojte joj zamjeriti. Za sve okrivite nesretne gene i hormone.

Objavljeno

|

Je li mi žena vjerna? Zašto mi je nabila rogove?
foto: BigStock

Muška je nevjera tekovina evolucije, skoro pa usud, objavili su znanstvenici objašnjavajući da je u muškim genima zapisan imperativ ‘oploditi što više ženki i rasijati potomstvo na što više strana’. I tako smo svi prihvatili tezu da se protiv nevjernih muškaraca ne može, jer eto, to je u njihovoj prirodi. A protiv prirode se, znamo to svi, ne možemo boriti.

Istovremeno se zanemaruju druga znanstvena istraživanja koja dokazuju da i žena ima nevjerni gen koji joj govori ‘pronađi boljega i rodi mu djecu’. Taj zločesti komadić DNK uvjetuje veću proizvodnju hormona estradiola, glavnog krivca za brojne rogove na muškim glavama, potvrdili su znanstvenici sa Sveučilišta u Texasu.

U svojem znanstvenom radu Kristina Durante i Norman Li zaključuju da povećana razina estradiola multiplicira žensku požudu, ali i plodnost. Štoviše, neke druge studije ukazuju da žena pod utjecajem estradiola šalje ‘signale za parenje’ kojih nije ni svjesna.

Priroda se pobrinula da žene s većim seksualnim apetitima dobiju i napredniju opremu u vidu većih dojki, privlačnijih lica i izraženijih strukova iznad jedrih stražnjica. Aduti su to koji će joj brzo osigurati i novog supruga, a ne samo ljubavnika, zlu ne trebalo.

Tijekom istraživanja su muškarci iz prikazane skupine žena odabirali upravo one s većom razinom estradiola, objašnjavajući da su im one privlačnije. Istovremeno su te ‘odabrane’ bile sklonije nevjerama i promjenama partnera.

Upravo je estradiol moćno oružje koje žena koristi u nadmetanju za najboljeg dostupnog partnera, zaključuju Durante i Li, objašnjavajući da žene traže snažnog mužjaka koji se može brinuti za potomstvo, a muškarci padaju na seksualnu privlačnost i plodnost.

Da zaključimo, ukoliko ste otkrili da je vaša supruga ili djevojka potražila, pa makar i privremeno, sreću u naručju drugog muškarca, nemojte joj zamjeriti. Za sve okrivite nesretne gene i hormone koji su joj prišapnuli da je taj drugi jači, izdržljiviji i bolji od vas.  S druge strane, ukoliko ste pronašli sreću s jednom takvom pohotnicom, sreća bi vam mogla biti kratkoga vijeka. Osim, dakako, ako niste najbolji.

 

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.