Prati nas

Vijesti

Je li ovo najbogatiji zagrebački umirovljenik?

Prema podacima Porezne uprave, umirovljenik u Italiji drži čak 700 milijuna kuna. Pokazala je to provjera dvadesetak hrvatskih građana koji svoj novac drže u bankama u drugim državama.

Objavljeno

|

Kako uloviti bogatog dečka?
foto: BigStock

U tri i pol godine, od početka 2012. do sada, Porezna uprava provjeravala je kod 1.791 građanina Hrvatske odgovara li njegova imovina prijavljenim prihodima na koje su uredno državi platili poreze ili je ta imovina vrjednija od ‘službenih’ prihoda što bi ukazivalo na to da je dio zarade skriven od očiju poreznika i da je država ostala bez prihoda.

U više od polovice slučajeva, odnosno u njih 932 poreznici su utvrdili da imovina koju imaju pojedini građani ne odgovara prihodima koje su prijavili. Oni će prema rješenju porezne uprave morati platiti dodatni porez na dohodak na razliku između prijavljenih prihoda i vrijednosti imovine koju su stekli u određenom poreznom razdoblju.

Trenutačno je najzanimljiviji slučaj provjere imovine i prihoda dvadesetak građana koji imaju štednju u inozemstvu, a među njima je i slučaj zagrebačkog umirovljenika sa 700 milijuna kuna štednje u Italiji, piše Novi list.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.