Prati nas

Vijesti

Počinje isplata novčane pomoći umirovljenicima za srpanj

Iz Grada Zagreb stiglo je priopćenje da počinje isplata novčane pomoći umirovljenicima. Prema navedenom rasporedu, prvi će pomoć moći podići korisnici tekućih računa u poslovnim bankama, a nakon toga i oni koji pomoć podižu u poštanskim uredima.

Objavljeno

|

Koliko novca nedostaje za mirovine?
foto: BigStock

Na mrežnim stranicama Grada Zagreba objavljena je obavijest da počinje isplata novčane pomoći umirovljenicima za mjesec srpanj. Pomoć umirovljenicima koju daje Grad Zagreb isplaćivat će se preko tekućih računa Zagrebačke banke i Hrvatske pošte.

Korisnici koji imaju otvorene tekuće račune u Zagrebačkoj banci, pomoć će moći podići u srijedu 15. srpnja 2015. a oni koji pomoć primaju preko Hrvatske pošte, na isplatu mogu računati od četvrtka, 16. srpnja 2015. Ostali će pomoć moći podići u poštanskim uredima deset dana od početka isplate.

Pravo na novčanu pomoć ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske koji, prije podnošenja zahtjeva za priznavanje prava na novčanu pomoć umirovljenicima, prebivaju na području Grada Zagreba neprekidno najmanje 5 godina, a čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 1.500,00 kn mjesečno.

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine:

I. skupina – umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900,00 kuna mjesečno;
II. skupina – umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 900,01 do 1.200,00 kuna mjesečno;
III. skupina – umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 1.200,01 do 1.500,00 kuna mjesečno.

Umirovljenici I. skupine ostvaruju pravo na 400,00 kn pomoći mjesečno, umirovljenici II. skupine na 300,00 kn, a umirovljenici III. skupine na 200,00 kn pomoći mjesečno.

Upozoravamo da nakon predviđenog roka nema retrogradne isplate pomoći za navedeni mjesec. Sve dodatne informacije možete dobiti u Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, na adresi Nova cesta 1, 10000 Zagreb.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.