Prati nas

Vijesti

Karamarko obećao prosječnu mirovinu od 3500 kuna

Za umirovljenike o kojima se nitko ne brine Karamarko najavljuje i nacionalne mirovine. Obećao je i prosječnu mirovinu od 3.450 kuna do kraja svoje vladavine. Dakako, ako mi birači daju povjerenje.

Objavljeno

|

Tomislav Karamarko obećao umirovljenicima veće mirovine
Tomislav Karamarko (foto: hdz.hr)

Na predstavljanju izbornog programa Domoljubne koalicije u Sisku, šef HDZ-a Tomislav Karamarko još je jednom najavio zemlju blagostanja za umirovljenike.

„Povećavat ćemo mirovine za pet posto na godinu, sve dok ne osiguramo da prosječna mirovina iznosi 60 posto prosječne plaće. Osim toga, za umirovljenike o kojima se nitko ne brine osigurat ćemo nacionalne mirovine“, izjavio je Karamarko.

Prema izračunu portala MojeVrijeme.hr, HDZ-ov pretendent na premijersko mjesto obećao je prosječnu mirovinu od 3.450 kuna do kraja svoje vladavine, računato prema trenutnom iznosu prosječne neto plaće. Prosječna mirovina u rujnu 2015. godine iznosila je 2.237 kuna.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.