Prati nas

Vijesti

Vlada donosi odluku o isplati božićnica umirovljenicima

Ovisno o visini mirovine, božićnice će iznositi od 145 do 325 kuna. Ovdje provjerite koliko ćete vi dobiti. Božićnice umirovljenicima zadnji je dijelio Ivo Sanader također u predizborno vrijeme.

Objavljeno

|

Božićnica za umirovljenike, penzionere. Hoću li dobiti božićnicu?
foto: BigStock

Prema ranijim najavama, Vlada bi sutra (14. listopada) trebala formalizirati isplatu božićnica za umirovljenike. Na sutrašnjoj redovnoj sjednici trebala bi biti donosena Odluka o isplati jednokratnog novčanog primanja iz sredstava koja pripadaju Republici Hrvatskoj kao članu Umirovljeničkog fonda.

Jednokratnu isplatu od 325 kuna dobit će umirovljenici čija mirovina iznosi do tisuću kuna, 225 kuna dobit će oni s mirovinama od tisuću do dvije tisuće kuna, 145 kuna dobit će dobit će umirovljenici s mirovinama od dvije do tri tisuće kuna, a svi koji imaju mirovine veće od tri tisuće kuna dobit će po sto kuna božićnice.

Božićnice umirovljenicima zadnji je dijelio Ivo Sanader također u predizborno vrijeme. Tada su se penjale do 500 kuna sada vlada razmišlja o iznosu od 350 do 400 kuna za najugroženije, a manje iznose za boljestojeće. (RTL)
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.