Prati nas

Vijesti

Obavijest za primatelje slovenske mirovine

Tiskanicu potvrde o životu potrebno je popuniti, potpisati i ovjerenu vratiti. Činjenica života provjerava se elektroničkim putem, te korisnici više ne moraju slati potvrde o životu slovenskom nositelju mirovinskog osiguranja.

Objavljeno

|

Kako do slovenske mirovine?
foto: BigStock

Budući da je uspostavljena razmjena podataka između Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije, činjenica života provjerava se elektroničkim putem, te korisnici slovenske mirovine koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj više ne moraju slati potvrde o životu slovenskom nositelju mirovinskog osiguranja.

Korisnicima slovenskih mirovinskih primanja s prebivalištem u Republici Hrvatskoj za koje Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije nema podatak o njihovom hrvatskom osobnom identifikacijskom broju (OIB), slovenski Zavod je krajem mjeseca listopada 2015. poslao potvrde o životu. Tiskanicu potvrde o životu potrebno je popuniti, potpisati i ovjerenu vratiti na adresu: ZPIZ Kolodvorska 15, 1000 Ljubljana, do kraja studenog 2015.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.