Prati nas

Promo

Sutra hodajte Jarunom i besplatno izmjerite šećer i tlak

Redovito hodanje smanjuje rizike obolijevanja od bolesti srca i krvnih žila, smanjuje rizik od obolijevanja od dijabetesa tipa 2, smanjuje rizik od obolijevanja od raka debelog crijeva i raka dojke, te prevenira nastanak i smanjuje prekomjernu tjelesnu težinu, poručili su iz Ministarstva zdravlja uoči početka akcije koja se održava svake subote od 14. studenoga.

Objavljeno

|

Na koje preglede ići?
foto: BigStock

Ministarstvo zdravlja poziva Zagrepčane da se i ove subote, 28. studenoga, odazovu na javnozdravstvenu akciju “Izađi i hodaj” na zagrebačkom jezeru Jarun,  od devet sati ujutro do podneva.  Tijekom akcije medicinsko osoblje zagrebačkog Crvenog križa građanima će besplatno mjeriti šećer i krvni tlak,  dok će studenti Fitnes učilišta poučavati pravilnom hodanju.

Redovito hodanje smanjuje rizike obolijevanja od bolesti srca i krvnih žila, smanjuje rizik od obolijevanja od dijabetesa tipa 2, smanjuje rizik od obolijevanja od raka debelog crijeva i raka dojke, te prevenira nastanak i smanjuje prekomjernu tjelesnu težinu, poručili su iz Ministarstva zdravlja uoči početka  akcije koja se održava svake subote od 14. studenoga.

Akcija počinje i završava iza Veslačkog doma na Jarunu

Uz Zavod za zdravstvene usluge u turizmu Ministarstva zdravlja, u organizaciji sudjeluju Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, Grad Zagreb, Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb, Zagrebački savez sportske rekreacije i Fitnes učilište.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.