Prati nas

Vijesti

Hrvatska – raj za umirovljenike

Ako ste umirovljenik i živite u Hrvatskoj – osvojili ste bingo! Naime, ugledni Forbes upravo je našu zemlju proglasio jednom od dvadeset najpoželjnijih za umirovljenike. Sviđa im se baš sve: od hrane i prirodnih ljepota, pa do gostoljubivosti i sigurnosti.

Objavljeno

|

Kako izgleda raj?
foto: BigStock

Ugledni magazin Forbes Hrvatsku je svrstao na popis 20 najpoželjnijih zemalja za – mirovinu. Ako tek stupate u radni odnos, tada vam Hrvatska baš i neće biti obećana zemlja. No ako ste svoje već odraditi i tražite idealno mjesto gdje u miru provesti umirovljeničke dane, onda bi Hrvatska mogla biti izvrstan odabir, kaže Forbes.

Zemlje koje su označene kao pogodne za umirovljenike, analizirane su s obzirom na nekoliko faktora: troškovi življenja, porezi, medicinska skrb, klima, sigurnost i kriminal, kulturne atrakcije, gostoljubivost i prometne veze s SAD-om.

Uz Hrvatsku , na novom popisu našli su se i Australija, Belize, Kanada, Čile, Kolumbija, Kostarika, Ekvador, Francuska, Irska, Italija, Malezija, Meksiko, Nikaragva, Panama, Filipini, Portugal, Španjolska, Tajland i Urugvaj.

Forbes svojim čitateljima preporučuje Hrvatsku zbog ‘predivnih krajolika, dobre klime, drevnih kulturnih spomenika, jeftinog življenja i poreznih olakšica za umirovljenike. Osim toga radi se o vrlo stabilnoj i sigurnoj zemlji, no jedina negativna strana je to što nema izravne avionske veze s SAD-om.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.