Prati nas

Mozaik

A sada – okrećem novi list!

Niste posve zadovoljni i trebate nešto novo u životu. Ima stvari u kojima biste najradije krenuli ispočetka, a nešto vas zadržava. Željeli biste da se možete pokrenuti, a nekako se uvijek nešto ispriječi i drži vas u mjestu. Ne bojte se – događa se svima. Srećom, ima pomoći…

Objavljeno

|

Kako promijeniti život?
foto: BigStock

Koliko ste puta pomislili da trebate ili želite promijeniti nešto u svom životu? No, znate da ste najčešće upravo vi ta osoba koja vas sputava, zar ne? Možda samo trebate malo motivacije. Možda samo ne znate kako to postići. Možda samo trebate mali podstrek, piše portal Allswomentalk.

1. Analizirajte sadašnjost

Prvo što morate učiniti ako želite okrenuti novu stranicu u svom životu je odmaknuti se i iskreno sagledati kakav je vaš život u ovom trenutku. Tek kad točno ustanovite što je to zbog čega se ne osjećate onako kao biste željeli, moći ćete ispred sebe vidjeti put koji vas vodi k novoj sreći. Kad točno odredite što nije u redu i gdje biste zapravo željeli biti, moći ćete tamo doista i krenuti.

2. Slušajte sebe

Kad se radi o velikim odlukama, na njih utječe puno faktora poput obitelji, prijatelja, ali i vaše vlastite želje da stvari pokrenete u određenom smjeru. No, zapamtite, odluka će na kraju ipak morati biti vaša. Kad se radi o stvarima koje se tiču vašeg života, vi ste taj koji mora odlučiti, a ne netko drugi.

3. Ne bojte se

Čak i ako novo poglavlje u svojem životu počinjete od same nule, ne bojte se. Umjesto straha pokušajte pronaći uzbuđenje i motivaciju u nepoznatom. Na trenutke nesigurnosti gledajte kao na pitanja na koja morate naći odgovor prije nego nastavite dalje, a ne kao na nešto što će vas potpuno zaustaviti na vašem putu.

4. Postavljajte si izazove

Nećete nikada započeti novo poglavlje svojeg života ako sami sebi ne postavljate izazove. Vaša trenutna zona udobnosti predstavlja vašu trenutnu fazu u životu, a da biste zakoračili naprijed morate izaći iz te sigurne zone. Pogurajte se malo i prevalite tu dodatnu udaljenost. Vi zapravo možete puno više nego što mislite.

5. Usredotočite se na budućnost

Svaki novi početak je ispunjen brigama i preprekama, no kroz ta teška vremena ono što će vas pogurati naprijed je pomisao na svijetlu budućnost koju sami za sebe stvarate i zbog koje se trudite.

6. Nađite si novi hobi

Želite li započeti novo poglavlje u svojem životu, najlakši način da ga obilježite je da nađete kakav jednostavan hobi. To može biti nešto potpuno jednostavno: priključite se grupi za vježbanje, književnom klubu ili naučite nešto novo. Kroz novu aktivnost upoznat ćete i nove ljude i steći nove prilike. Započet će novo – sve!

7. Dajte si vremena

I jednom kad ste odlučili, učinili taj ekstra korak i okrenuli novi list, dajte si nešto vremena prije nego  vam sve to postane normalno. Nemojte se obeshrabtiti ako bude i težih trenutaka. Ljudi su prilično otporna bića i kad se jednom naviknete na neki novi element, činit će vam se da je oduvijek dio vaše prirode.

Da, može biti pomalo zastrašujuće ostaviti za sobom ono poznato i krenuti u nešto novo, no tako rastemo i postajemo bolji i jači ljudi.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.