Prati nas

Ljubav

Potres u postelji: Seks nakon pedesete, šezdesete…

Godine nemaju ništa sa živahnim, čestim i zabavnim seksom.Najgori smo neprijatelji sami sebi u trenutku kada počinjemo dvojiti o svojoj privlačnosti samo zato jer imamo koji kilogram viška ili su nam se neki dijelovi tijela preselili u južnije krajeve.

Objavljeno

|

Seks s bakama i djedovima
foto: BigStock

Imate 50, 60, 70 i više godina i vjerojatno brinete da će vaš seksualni život uskoro postati tek lijepa uspomena? Ni slučajno! Sve je to laž, tvrdi dr. Pepper Scwartz, autorica knjiga na temu seksa, prenosi AARP. Ovo su najčešće laži u koje ne smijete povjerovati.

Njegova oprema je van pogona

Možda i nije kao u dvadesetim godinama, ali dovraga, još uvijek radi! AARP je proveo istraživanje prema kojima čak 75% muškaraca iznad 70 godina još nisu pali na seksualnom polju. Pa čak i kada muškarac ima problema s impotencijom, to ne znači da je svemu kraj. Danas postoje odlični lijekovi koji ne samo da otvrdnjuju muškost, već joj i produžuju uporabni rok. Ako imate problem, ne ustručavajte se porazgovarati sa svojim liječnikom o njemu.

Što su o ovoj temi rekli naši čitatelji pročitajte u prilogu “Ovako izgleda seks u zrelim godinama“.

A ni njena oprema nije baš nešto

Još jedna laž! Menopauza može prouzročiti suhoću vagine, ali postoje brojni lubrikanti koje možete nabaviti u najbližem DM-u. Danas su nam na raspolaganju i estrogenske kreme koje će pomladiti vaginalno tkivo, o čemu će vam više reći vaš liječnik. Pa čak i ako se vaginalni zidovi stanje, klitoris je neuništiv. S malo više predigre, možete ponoviti sve svoje ljubavne uspjehe iz mladosti.

Ne možete pokrenuti zahrđalu mašinu

Ovo je skoro pa istina. Jednom kad odustanete od seksa, teško se je vratiti na stare staze. No nije nemoguće. Kako tijelo držati u formi za seks? Vježbanjem. Na taj način mišići ostaju čvrsti, srce aktivno, a um svjež. Ako ste sami, novi će partner sigurno potaknuti želju. Ako ste u monogamnoj vezi ili braku, vrijeme je da isprobate stare stvari na novi način. Godine nemaju ništa sa živahnim, čestim i zabavnim seksom.

Starije tijelo nije seksi

Ma da? Najgori smo neprijatelji sami sebi u trenutku kada počinjemo dvojiti o svojoj privlačnosti samo zato jer imamo koji kilogram viška ili su nam se neki dijelovi tijela preselili u južnije krajeve. Pa što? Seks nije samo u izgledu. Ima nešto i u maženju i strastvenom ljubljenju. Uostalom, ne zaljubljujemo se u tijela. Ne trebamo imati savršeno tijelo da bismo nekome bili seksi. Trebamo biti ponosni na to da naša tijela još uvijek funkcioniraju i mogu zadovoljiti partnera. Zato, kad uskačete u postelju, neka to bude samouvjereno i ponosno, jer to će samo raspiriti vašu seksualnu auru.

Seks nije za starije ljude

Iz neobjašnjivog razloga mnogi misle da je seks samo za omladinu. Da je to istina, priroda bi se pobrinula da s vremenom izgubimo želju. A zapravo, ne utječe naša vitalnost na naš seksualni život, već naš seksualni život utječe na našu vitalnost. Seksualni odnosi poboljšavaju zdravlje, poništavaju stres i čine nas zadovoljnijima i povezanijima s drugima.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.