Prati nas

Mozaik

Zlatno srce: I psećim starcima treba puno ljubavi

Baš kao ni stare ljude, ni stare pse nitko ne želi. Osim njega. Svako se jutro budi u 5 sati kako bi pripremio doručak svojoj ‘starčadi’. Kako svaki pas ima svoju staračku bolest, valja pripremiti nekoliko različitih dijeta. A onda su tu šetnje, veterinari te puno igre i zabave.

Objavljeno

|

Udomljavanje starih pasa
foto: Instagram

Steve Greig je heroj. Heroj tjedna, a možda i mjeseca, ako nas pitate. Ovom Amerikancu je napuklo srce kada mu je uginuo pas. A onda je odlučio da će uljepšati život drugom psu. Ali ne bilo kojem psu, već onome koji ima najmanje izgleda da će ga itko uzeti. Zbog toga je otišao u azil za napuštene kućne ljubimce u Denveru kako bi uzeo najstarijeg psa kojeg nitko više ne želi i svoj bi kraj, najvjerojatnije, dočekao u boksu skloništa.

Sada ima pune ruke posla sa 10 starih i bolesnih pasa, a putem društvenih mreža ga prati gotovo pola milijuna ljudi. Svako se jutro budi u 5 sati kako bi pripremio doručak svojoj ‘starčadi’. Kako svaki pas ima svoju staračku bolest, valja pripremiti nekoliko različitih dijeta. A onda su tu šetnje, veterinari te puno igre i zabave.

„Oni su jednostavno mudriji“, kaže o svojim životinjskim prijateljima i dodaje: „Ovi psi imaju dovoljno godina da znaju tko su i lako je razviti odnos s njima. Ispunjava me zadovoljstvom to što su sretni, siti i dobro zbrinuti. Zbog toga se isplati živjeti.“

Greg ima i svinju koja se zove Bikini, dvije patke, golubove, mačke i nekoliko kokoši. Iako nema više slobodnog mjesta, namjerava u budućnosti posvojiti još pokojeg psećeg starčića. Jer, kaže, ljubav ne poznaje godine.

Cijelu galeriju veselih fotografija ove družine pogledajte na Instagram profilu Steve Greiga.

 

Don’t worry, they’ll be fine, Englebert is driving. Feeding the horses at @andersenfarms #atv4aarp

Fotografiju objavljuje steve (@wolfgang2242)

Let’s see; wingtip, sneaker, or chihuahua loafer? #jimmychoohuahua

Fotografiju objavljuje steve (@wolfgang2242)

When everyone else is taller than you, it helps to be well dressed. Englebert. #walkswithgiants

Fotografiju objavljuje steve (@wolfgang2242)

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.