Prati nas

Aktivno starenje

104-godišnjak postao najstarija osoba koja se prvi put tetovirala

U svojem dugom životu, Jack Raynolds prošao je svašta. No jednu stvar ipak nije isprobao: tetoviranje. Upravo se time odlučio počastiti za svoj 104. rođendan te tako postao najstarija osoba na svijetu koja se prvi put tetovirala i ušao u Guinnessovu knjigu rekorda.

Objavljeno

|

Djed od 104. godine prvi put se tetovirao
foto: Screenshot Youtube

Kad imate 104 godine, nema baš puno stvari koje niste vidjeli ili iskusili. No Britanac Jack Reynolds je za svoj 104. rođendan odlučio učiniti nešto što ipak tijekom dugog života nije stigao – tetovirati se. Time je ovaj pra-pradjed ušao i u Guinnessovu knjigu rekorda kao najstariji čovjek koji se podvrgao ukrašavanju kože tintom.

Ono što je odlučio tetovirati vrlo je jednostavno: svoje nadimak i datum rođenja – Jacko 6.4.1912. Iako je ovo bio njegov prvi put da odlazi ‘pod iglu’, Raynolds je prije tetoviranja bio prilično opušten.  ‘Draže mi je ovo nego ići na šišanje’, rekao je Jack i pohvalio svog tatoo majstora da je dosta nježan.

Raynoldsova kćer i unuk bili su uz njega te su se također tetovirali kako bi mu dali moralnu podršku.

Sve je češća pojava da se osobe iznad 50 godina odlučuju na svoju prvu tetovažu. To čine kako bi obilježili neki važan događaj u svojem životu, ali i da pokažu kako su godine samo broj.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.