Prati nas

Mozaik

9 znakova da ste baka iz snova

‘Kako biti dobra baka?’ pitaju se mnogi. Bez baka se može, ali je život s njima ljepši. Pogotovo ako ste jedna od onih baka koja ne bježi od zabave, ali i ne zaboravljate kako ste tu da biste ih nečemu i podučili.

Objavljeno

|

Parava baka na viđanje unučadi
foto: BigStock

Jeste li najbolja baka koju unučad obožava? Odgovor je potvrdan ako činite većinu stvari s ovog popisa, piše magazin AARP.

1. Video baka

S unucima gledate filmove na tabletu i zabavljate ih pričanjima kako ste nekada morali izaći iz kuće i šetati do videoteke, a sve kako biste izabrali video-kasetu koju ste potom vratili na isto mjesto.

2. Rasplesana baka

Unuke ste upoznali s glazbom Elvisa Presleya i Arethe Franklin, ali možete s njima zaplesati i na Justina Timberlakea i Kate Perry.

3. Super baka

I vi obožavate heroinu Katniss Everdeen iz “Igara gladi”, ali im pokazujete kako obične djevojčice i svakodnevni dječaci mogu biti također jaki i fantastični.

4. Načitana baka

Pratite i moderne knjige za djecu poput “Harryja Pottera”, ali im čitate i domaće klasike poput “Priča iz davnina” ili “Ježeve kućice”.

5. Gastro baka

Nemate ništa protiv toga da se petkom navečer jede pizza, ali ste spremni pripremiti omiljenu obiteljsku večeru. A kada unuci budu dovoljno veliki, naučit ćete ih kako da si sami spreme omiljeno jelo.

6. Cyber baka

Rado ćete odložiti novine i prekinuti dokoličarenje kako biste s unucima porazgovarali preko Skypea.

7. Kulturna baka

Pratite njihove nogometne uspjehe s tribina, ali im širite vidike tako da ih vodite u kazalište, na koncerte…

8. Retro baka

Šaljete im SMS poruke, ali im ponekad pošaljete i pravu papirnatu razglednicu. Tek toliko da se nauče radosti iščekivanja.

9. Pouzdana baka

Uskočite kada ih treba pričuvati i bezuvjetno prihvaćate kaos koji djeca unose u život.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.