Prati nas

Vijesti

Hrvatske ‘kockice’ ostaju na iskaznicama, ma koliko zdravstvo poskupjelo

Protiv novog dizajna zdravstvenih iskaznica bez ‘kockica’ pokrenuta je internetska peticija, a potpisalo ju je nekoliko stotina građana koji žele ‘domoljubne’ iskaznice, a ne one bez hrvatskih obilježja.

Objavljeno

|

kockice nacionalni identitet
foto: MojeVrijeme.hr

Ministar zdravlja Dario Nakić predložit će Upravnom vijeću Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) da na novim zdravstvenim iskaznicama ostanu crveno-bijeli kvadratići, kojih nema u novom dizajnerskom rješenju, kako bi se na iskaznicama zadržala nacionalna komponenta, potvrđeno je iz Ministarstva zdravlja.

Naime, protiv novog dizajna zdravstvenih iskaznica bez “kockica” pokrenuta je internetska peticija,  a potpisalo ju je nekoliko stotina građana koji žele “domoljubne” iskaznice, a ne one bez hrvatskih obilježja.

Podsjetimo, novi logo izabran je 2012. Europske kartice zdravstvenog osiguranja kao i one dopunskog već se godinama tiskaju s novim logom. Potreba da se to učini i s iskaznicama za osnovno zdravstveno osiguranje nastala je nedavno iz jednostavnog razloga – nema više na skladištu bijelih iskaznica pa je na upravnom vijeću donesena odluka da se tiskaju nove sa novim logom.

Nove se kartice još nisu počele tiskati, tako da vremena za preinake još ima, javlja HTV. U međuvremenu, sve dosadašnje iskaznice vrijede i dalje bez obzira na stari logo. I ono jednako bitno, novi dizajn, treći u nizu, ulazi u predviđeni trošak, tako da dodatnog neće biti.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.