Prati nas

Vijesti

Ministar Nakić: Ne postoji tajni dokument o zdravstvenoj reformi

Nakić kaže da u objavljenome ima nekih od planiranih reformskih koraka, ali većinom su u njemu navedena ‘nagađanja i stvari koje su apsolutno neistinite’.

Objavljeno

|

Ministars zdravstva
Dario Nakić (foto: Ministarstvo zdravstva)

Ministar zdravlja Dario Nakić opovrgnuo je postojanje “strogo povjerljivog dokumenta o zdravstvenoj reformi”, koji su danas objavili mediji, nazvavši ga dezinformacijom plasiranom sa ciljem uzbunjivanja javnosti, te zaustavljanja reformi i uvođenja reda u sustavu.

“Nisu nam jasne brojne dezinformacije koje se trenutno objavljuju u medijima, s obzirom da mi u Ministarstvu nikad nismo takvo što prezentirali. Mediji su trebali objaviti i izvor tih dokumenata jer naše reformske mjere nisu u skladu s onim što se u njima govori”, rekao je ministar Hini.

Nakić kaže da u objavljenome ima nekih od planiranih reformskih koraka, ali većinom su u njemu navedena “nagađanja i stvari koje su apsolutno neistinite”. “Nije točno da će se povećati polica dopunskog osiguranja na 150 kuna – to je potpuna neistina. Cilj je neistinito prikazati planirane reforme i uznemiriti javnost”, kaže ministar.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.