Prati nas

Vijesti

Špika prebjegao u Bandićev saborski klub

Sada smatra da više može pružiti u Bandićevu klubu. Izjavio je i da Tihomir Orešković više nema izborni legitimitet te da premijeri mogu biti jedino Tomislav Karamarko ili Zoran Milanović.

Objavljeno

|

Što radi stranka umirovljenika?
screenshot: HTV

Milivoj Špika nije otišao daleko, pretrčao je Milanu Bandiću“, riječi su s kojima je HTV-ova reporterka Tatjana Munižaba objavila da je saborski zastupnik Bloka umirovljenici zajedno prešao u saborski klub stranke Bandić Milan 365. Izjavio je i da Tihomir Orešković više nema izborni legitimitet te da „premijeri mogu biti jedino Tomislav Karamarko ili Zoran Milanović“.

‘Ono što obećamo mi i ispunimo’, rekao je Miodrag Demo iz Bandićeve stranke.

Špika je do sada bio u klubu s HSLS-om, kako kaže, iz tehničkih razloga kako bi oni ostvarili klub. Sada smatra da više može pružiti u Bandićevu klubu. Kaže da je ovime u Saboru stvorena nova parlamentarna većina, ali je to odbio objasniti, očigledno aludirajući na to da Domoljubna koalicija može formirati većinu bez Mosta iako se radi o transferu između dva kluba Domoljubne koalicije.

U Bandićevom Klubu zastupnika (Miodrag Demo i Sandra Perković) sjede i zastupnici manjina Vladimir Bilek (slovačka), Ermina Lekaj Prljaskaj (albanska). Podsjetimo, Bandić je ranije najavio da će u svom klubu imati deset zastupnika.

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor je kazao da za namjeru Špike znaju već 30 dana. „Mi smo isto zadovoljni s tim. Sada imamo svoj samostalni klub HSLS od tri zastupnika i to je ono čemu smo težili i prije. Želimo gospodinu Špiki sve najbolje’, kazao je Kosor za tportal. Oko izjava Špike da se radi o preslagivanje nove većine u Saboru, Kosor je rekao da nije jer je očito da riječ o preslagivanju unutar 80 zastupnika iste većine.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.