Prati nas

Vijesti

Juretić: Da smo ostali na vlasti, umirovljenici ne bi kopali po kontejnerima

Kroz četiri godine bi se postiglo da više nemamo gladnu djecu i siromašne i umirovljenike koji kopaju po kontejnerima, rekla je ministrica Juretić odgovarajući na novinarska pitanja.

Objavljeno

|

Razlika u godinama
Bernardica Juretić (screenshot: HTV)

Ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić izrazila je u jučer (21. srpnja 2016.) u Vinkovcima žaljenje što Vlada Tihomira Oreškovića nije dobila priliku da odradi puni četverogodišnji mandat jer bi se kroz četiri godine zasigurno postiglo da u Hrvatskoj više ne bude siromašnih i umirovljenika koji kopaju po kontejnerima te gladne djece, javlja Hina.

“Po cijeloj Hrvatskoj su problemi s kojima smo se uhvatili u koštac. Žao mi je i voljela bih da smo imali šansu, a nadam se da ćemo je imati ponovno da bi se ta slika promijenila, dijelom i zahvaljujući velikom priljevu iz EU fondova. Kroz četiri godine bi se postiglo da više nemamo gladnu djecu i siromašne i umirovljenike koji kopaju po kontejnerima”, rekla je ministrica Juretić odgovarajući na novinarska pitanja nakon svečane sjednice vinkovačkoga Gradskog vijeća u povodu Dana grada.

Potvrdila je kako će se na idućoj sjednici Vlada donijeti uredbu kojom će roditelji svakog novorođenčeta dobiti po 1000 eura. “Uredba bi trebala stupiti na snagu 1. rujna i sva djeca koja se rode imat će pravo na naknadu”, rekla je. Na primjedu novinara kako iz SDP-a tvrde ta takva uredba može vrijediti najduže do 30. rujna jer Vlada nije donijela novi zakon koji bi omogućio donošenje takvih uredaba, ministrica Juretić je odgovorila kako će “doći nova Vlada koja će donijeti novi zakon”.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.