Prati nas

Vijesti

Ministar Marić: Mirovine rastu, a i bebe će dobiti svojih 1000 eura

Na pitanje hoće li se nakon sastavljanja nove vlade vratiti u biznis ili ostaje u politici, odgovorio je: ‘Jako puno je čimbenika u ovom trenutku. Tu sam kao tehnički minstar financija, radim svoj posao sa svojim timom. Što će biti sutra, vrijeme će pokazati.’

Objavljeno

|

Ministar financija Zdravko Marić
Zdravko Marić (screenshot: HTV)

Tehnički ministar financija Zdravko Marić zadovoljan je izvršavanjem prihodovne strane državnog proračuna jer ukupni prihodi rastu 10 posto, U emisiji “Točka na tjedan” na N1 televiziji najavio je da će svako novorođenče dobiti po 1000 eura. Sredstva za to su, kaže, osigurana.

“100 milijuna kuna, ali je na vladi da odluči hoće li, kada i kako to uputiti. Sad se može ostvariti samo kao uredba sa zakonskom snagom. Mislim da će sljedeći tjedan na sjednici vlade o tome biti govora. Koja će biti odluka u konačnici, to ćemo vidjeti”, rekao je Marić.

Na izravno pitanje hoće li smanjivati PDV, Marić odgovara potvrdno. “Opća stopa PDV-a od 25 posto je druga najviša u Europi i mora nas voditi prema tome da se i ona spusti.

U planu su i nova usklađivanja mirovina, najavljuje tehnički ministar. „Na rashodovnoj strani proračuna jedina stavka koja se neće smanjivat su mirovine. To smo i predvidjeli za dvije indeksacije. Jedna je blaža i napravljena je, a druga ide uskoro“, tvrdi Marić.

Na pitanje hoće li se nakon sastavljanja nove vlade vratiti u biznis ili ostaje u politici, odgovorio je: “Jako puno je čimbenika u ovom trenutku. Tu sam kao tehnički minstar financija, radim svoj posao sa svojim timom. Što će biti sutra, vrijeme će pokazati.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.