Prati nas

Vijesti

I osvježeni HDZ najavljuje povratak umirovljenika na tržište rada

Program je već ranije korišten za predizborne svrhe, no vlada Tihomira Oreškovića i Tomislava Karamarka nije ga uspjela realizirati. Maletić je tada iščeznula iz domaće politike nakon sastavljanja najneuspješnije “momčadi” koja je ikad zasjela u Banske dvore.

Objavljeno

|

Mogu li se umirovljenici zaposliti?
foto: Ivana Maletic@Flickr

Ako Hrvatska demokratska zajednica bude ponovno sastavljala vladu, od svojih će partnera tražiti provođenje isključivo HDZ-ovog gospodarskog programa koji ovih dana ažurira europarlamentarka Ivana Maletić. Program je već ranije korišten za predizborne svrhe, no vlada Tihomira Oreškovića i Tomislava Karamarka nije ga uspjela realizirati. Maletić je tada iščeznula iz domaće politike nakon sastavljanja najneuspješnije “momčadi” koja je ikad zasjela u Banske dvore.

Glavne točke dokumenta, kako doznaje Jutarnji list, temelje se na poboljšanju poslovnog okruženja, jačanju malih i srednjih poduzetnika, izvoznika, oživljavanju poljoprivrede, povratku industrije, mjerama za zapošljavanje mladih, reformi zdravstva kroz bolju organizaciju mreže bolnica, reformi mirovinskog sustava na način da se omogući vraćanje mlađih umirovljenika na tržište rada, aktivaciji zapuštene imovine, izmjeni poreznog sustava te povezivanju obrazovanja i znanosti s tržištem rada.

Podsjetimo, tjednik Nacional je objavio da je donedavni predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko pod okriljem instituta poslovne tajne, mimo znanja većine članova stranke, iz nepoznatih razloga dopustio da HDZ primi milijunske donacije ruskog kapitala. Navodno se porijeklo tog kapitala maskiralo putem više zaklada, a potom se tako doniranih 2,6 milijuna kuna iskoristilo za plaćanje njemačkog Ifo instituta. Dr. Siegfried Schönherr, ekonomist koji je vodio tim za izradu preporuka za spas hrvatskog gospodarstva na pitanje tportala je li Ifo plaćen ruskim novcem odgovara: „To su gluposti“.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.