Prati nas

Vijesti

Plenković: Povećat ću sve mirovine za 5 posto!

‘Mi prije svega želimo usklađivanje mirovina, takozvanu indeksaciju, to je poznati švicarski model koji prati i rast BDP-a i rast cijena i želimo da prosječna mirovina bude otprilike 60 posto prosječne neto plaće’, tvrdi Plenković.

Objavljeno

|

Tko je Andrej Plenković?
foto: Andrej Plenkovic @ Flickr

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u programu Nove TV predstavio je svoj gospodarski plan čija je glavna smjernica smanjenje PDV-a s 25 na 23 posto do kraja mandata, naravno, ako ga uspije osvojiti.

Povećati će, kaže, i neoporezivi dio plaće te smanjiti najveće stope poreza na dohodak, no neće zaboraviti ni umirovljenike. Njima namjerava povećati mirovine za čak 5 posto do 2020. godine.

“Mi prije svega želimo usklađivanje mirovina, takozvanu indeksaciju, to je poznati švicarski model koji prati i rast BDP-a i rast cijena i želimo da prosječna mirovina bude otprilike 60 posto prosječne neto plaće. To je nemoguće u ovom trenutku, ali to je smjer u kojem mi želimo ići i na taj način želimo ostvariti poreznu reformu. Ono što smo govorili – prvi mirovinski stup, drugi mirovinski stup, jedan posto onoga što se danas izdvaja za doprinose iz prvog mirovinskog stupa prebaciti u drugi, na račune građana.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.