Prati nas

Vijesti

Zatraži besplatnu vrtnu parcelu u Novom Zagrebu i na Žitnjaku

Želite li imati svoj vrt, javite se na natječaj za dodjelu gradskih vrtnih parcela. Zemlju ćete na korištenje dobiti potpuno besplatno na period od dvije godine s mogućnošću produljenja ugovora. Prednost na ovom natječaju imaju umirovljenici.

Objavljeno

|

Kako posaditi gradski vrt?
foto: Pexels

Grad Zagreb raspisao je novi natječaj za dodjelu parcela u gradskim vrtovima. Na raspolaganju je 47 parcela površine po 50 m2 na dvije lokacije, 32 na području Gradske četvrti Novi Zagreb – Zapad, na lokaciji Mrkšina ulica i 15 na području Gradske četvrti Peščenica-Žitnjak, na lokaciji Ulica I. gardijske brigade Tigrovi.

Vrtne parcele daju se na korištenje na vrijeme od dvije godine i to bez naknade, s mogućnošću produljenja korištenja, no pod uvjetom da se korisnici prema istima odnose pažnjom dobrog gospodara, napominju iz Grada.

Pravo podnošenja zahtjeva za davanje na korištenje vrtne parcele ima osoba s prebivalištem na području Grada Zagreba koja nema u vlasništvu, suvlasništvu, zakupu ili na korištenju drugo obradivo zemljište, a na natječaj se može javiti samo jedna osoba iz kućanstva. Parcele će se dijeliti sustavom bodovanja, a bodovi se ostvaruju na temelju više socijalnih kriterija, poput statusa umirovljenika i slično.

Više o natječaju možete doznati na službenim stranicama grada Zagreba.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.