Prati nas

Show

Vječna djevojčica: Umrla Ljupka Dimitrovska

U 71. godini umrla je Ljupka Dimitrovska, jedna od najpoznatijih pjevačica na ovim prostorima u sedamdesetim i osamdesetim godinama prošlog stoljeća. Njezina slava prelazila je granice Jugoslavije pa su ‘vječnu djevojčicu’ voljeli i u Čehoslovačkoj i Istočnoj Njemačkoj.

Objavljeno

|

Ljupka i Ivica Šerfezi
Ljupka Dimitrovska

Sve ljubitelje glazbe potresla je vijest da je nakon kratke i teške bolesti u 71. godini umrla Ljupka Dimitrovska, pjevačica anđeoskog glasa i izgleda čija je slava prelazila granice bivše države.

Ova hrvatsko-makedonska pjevačica zabavne glazbe rođena je u Skoplju 1946.godine, a vrhunac slave doživjela je u sedamdesetim i osamdesetim godinama prošlog stoljeća kad je bila kraljica tadašnje šlager scene. Bila je naročito poznata po veselim i vedrim pjesmama koje su joj, kao i mladolik izgled, priskrbili nadimak ‘vječna djevojčica’.

Autor većine njezinih pjesama bilo je njezin suprug, poznati skladatelj Nikica Kalođera.

Ljupka je puno nastupala diljem Jugoslavije, ali i po čitavom istočnom bloku. Zajedno s kolegom Ivicom Šerfezijem bila je silno popularna u tadašnjoj Čehoslovačkoj, Istočnoj Njemačkoj i SSSR-u. Upravo u duetu sa Šerfezijem otpjevala je i neke od svojih najvećih hitova poput ‘Jedna zvijezda, jedna želja’, ‘Maškare’, ‘Malaika’ i ‘Ljubav je nešto više’. Veliki Ljupkini hitovi bile su i pjesme ‘Ta tvoja barka mala’, ‘Ćibi ćiba’, ‘Robot’ i ostale.

Posljednji ispraćaj Ljupke Dimitrovske bit će u krugu najbliže obitelji.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.