Prati nas

Mozaik

7 stvari koje ne biste trebali raditi nakon buđenja

Po jutru se dan poznaje, a ako ste stalno umorni i patite od nedostatka energije, možda svoja jutra počinjete na potpuno krivi način. No samo male promjene u svakodnevnim navikama mogle bi vam osigurati dovoljno energije tijekom čitavog dana.

Objavljeno

|

liječenje odgođene ejakulacije. Treba mi puno da svršim. Ubrzavanje svršavanja.
foto: BigStock

O tome kako započnete jutro, obično ovisi i kakav će vam biti ostatk dana. Ako počnete bez imalo energije i čitav ste dan neproduktivni, možda činite neku od ovih sedam uobičajenih jutarnjih pogrešaka.

1. Kad vam zazvoni budilica, ne odgađajte ju za idućih 10 minuta

Stručnjaci za spavanje slažu se da je tzv. snooze gumb jako loša ideja. Istina je da ćete svaki put kad odgodite ustajanje iz kreveta, ponovno zaspati čime neće moći završiti ciklus spavanja, a kad napokon ustanete iz kreveta osjećat ćete se pospano i umorno.

2. Nakon buđenja, ne ostajte dugo sklupčani u krevetu

Odmah po buđenju rastegnite ruke i noge. Neka krv procirkulira vašim tijelom i ustajanje će vam biti lakše, a ostatak dana produktivniji.

3. Nikad ne provjeravajte poruke kao prvu stvar nakon buđenja

Provjeravanje e-mailova i poruka čim se probudite odvraća vas od ostalih važnih stvari koje morate obaviti ujutro. Usredotočite se na produktivne zadatke umjesto da besciljno scrollate po mobitelu.

4. Ne ostavljajte neuredan krevet

Iako se to čini nemogućim, nepospremljen krevet može značiti i manje produktivan dan. Osim toga, ova navika otvorit će vrata i ostalim korisnim navikama koje će vam pomoći da aktivnije krenete u dan.

5. Ne pijte kavu

Ovo se možda čini kao nemoguća misija jer većina ljudi ujutro prvo pomisli na šalicu kave. No možda biste ipak trebali razmotriti tu naviku. Ujutro naš organizam proizvodi velike količine hormona kortizola koji je zadužen za reguliranje razine energije. Ako odmah ujutro popijete kavu, vaše će tijelo smanjiti proizvodnju kortizola i zapravo ćete imati manje energije.

6. Ne budite se u totalnom mraku

Naš je unutarnji sat osjetljiv na svjetlost i tamu. Ako se probudite u potpunom mraku, vaš bi mozak mogao pomisliti da je još noć zbog čega biste se mogli i dalje osjećati pospano. Čim se probudite, razmaknite zavjese, a ako je vani još mrak, upalite jako svjetlo.

7. Ne gubite energiju, sve je u navikama

Snaga vaše volje donekle je limitirana i ako nastavite sitnim stvarčicama produživati svoja jutra, tijekom dana imat ćete manje energije. Usredotočite se na to da se pripremite za dan koji je pred vama i usvojite navike koje će vas prebaciti u automatski način rada. Tako ćete sačuvati snagu volje za ostatak dana.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.