Prati nas

Mozaik

Pony: Jugoslavenski narodni bicikl vraća se na tržište

Bicikli će se raditi u više verzija i od različitih materijala, a cijena osnovnog modela bit će 329 eura, dok će najskuplji »premium« model s dodatnim komponentama stajati 789 eura, objavili su slovenski mediji.

Objavljeno

|

gdje kupiti pony bicikl?
foto: njuskalo.hr

Bicikli će se raditi u više verzija i od različitih materijala, a cijena osnovnog modela bit će 329 eura, dok će najskuplji »premium« model s dodatnim komponentama stajati 789 eura, objavili su slovenski mediji, a prenosi Hina.

Na nekadašnjem jugoslavenskom tržištu popularni bicikli Pony koji su se po talijanskoj licenci proizvodili u Sloveniji prodavat će se od početka slijedeće godine u moderniziranoj verziji, ali uz cijene koje neki drže problematičnima.

Bicikli će se raditi u više verzija i od različitih materijala, a cijena osnovnog modela bit će 329 eura, dok će najskuplji »premium« model s dodatnim komponentama stajati 789 eura, objavili su slovenski mediji. Proizvodnja počinje u proljeće slijedeće godine, ali se već sada mogu naručiti. Prodavat će ih tvrtka BTC, a službeno će ih proizvoditi tvrtka Gore kolesa, u suradnji s Gorenjem iz Velenja u čijim će se pogonima i montirati.

Koncern Gorenje, veliki proizvođać kućanskih aparata, lani je otkupio prava na proizvodnju legendarnog Pony bicikla od ljubljanske tvornice Rog koja je prije više godina otišla u stečaj. Modernizirani Pony pod nazivom »Gor kolesa« bit će namijenjen za sve uzraste, a na početku će kupci moći birati između triju modela u 28 različitih kombinacija. Za sada će se sastavljati od komponenata uvezenih iz Kine, a kupci morati na isporuku čekati nekoliko mjeseci, tvrdi mariborski list »Večer«.

Na početku je namjera izraditi oko 4000 bicikala, kako bi se vidjelo kako će ići prodaja. Računa se u prvom redu na moguće kupce iz Slovenije, Hrvatske i Srbije, a potencijalno i na druga moguća tržišta. “U budućnosti računamo i na varijantu Gor kolesa na električni pogon”, kazao je za list jedan od voditelja projekta Rok Lesjak.

 

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.