Prati nas

Vijesti

SUH i MUH podržali Stranku međugeneracijske solidarnosti

Zastupat će interese najranjivijih skupina. Želi okupiti starije, umirovljenike, osobe s invaliditetom i druge ranjive skupine na platformi uzajamnosti, ravnopravnosti, solidarnosti i pluralizma.

Objavljeno

|

Tko je Višnja Fortuna?
Višnja Fortuna (screenshot: HTV)

Hrvatska je jedna od zemalja s najviše stranaka u odnosu na broj stanovnika, no zbog previranja na ljevici i razočaranja u tradicionalne stranke, što je trend i u Europi, u Hrvatskoj se osnivaju nove stranke, javlja HRT.

Nakon Nove ljevice osnovana je i Stranka međugeneracijske solidarnosti. Želi okupiti starije, umirovljenike, osobe s invaliditetom i druge ranjive skupine na platformi uzajamnosti, ravnopravnosti, solidarnosti i pluralizma.

“Nećemo biti ideološka stranka, nego interesna stranka. Zastupamo interese najvećeg broja građana u Hrvatskoj, pa tako i po gradovima i županijama”, kazala je Višnja Fortuna, suosnivačica stranke. Zastupat će interese najranjivijih skupina, kazala je i dodala kako se radi o zaštiti umirovljenika, djece s teškoćama u razvoju, žena žrtvi nasilja, beskućnika i svih ostalih najranjivijih skupina.

Za parlamentarne izbore bit ćemo sigurno spremni i naš je zajednički cilj da na te izbore idemo samostalno, kazala je. Naglasila je kako su stranku podržali Sindikat umirovljenika Hrvatske, Matica umirovljenika Hrvatske, a da su partneri i podupiratelji SMSH savezi i udruge osoba s invaliditetom te udruge i savezi koji okupljaju djecu s teškoćama u razvoju.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.