Prati nas

Vijesti

Hrelja: HRT diskriminira umirovljenike

Diskriminacijski je to što je odluka o umanjenju pretplate određenoj skupini umirovljenika donijeta 12. listopada 2015. godine, a oni koji su postali umirovljenici nakon 12. listopada 2015. ne ostvaruju to pravo.

Objavljeno

|

Tko je Silvano Hrelja?
Silvano Hrelja (foto: HSU.hr)

Saborski zastupnik HSU-a Silvano Hrelja rekao je na sjednici Sabora da Vlada tolerira diskriminacijska ponašanja na javnoj televiziji kada je riječ o naplati RTV pristojbi.

Nadzorni odbor HRT-a je, podsjetio je Hrelja nakon stanke koju je po toj temi zatražio u Saboru, na temelju prethodne suglasnosti Vijeća za elektroničke medije donio odluku kojom određenoj kategoriji umirovljenika umanjuje iznos mjesečne pristojbe na pola, odnosno na 40 kuna.

“Diskriminacijski je to što je odluka donijeta 12. listopada 2015. godine, a oni koji su postali umirovljenici nakon 12. listopada 2015. ne ostvaruju to pravo. Takve odluke se ne smiju donositi”, ustvrdio je Hrelja.

“To su umirovljenici koji imaju prihod manji od 1.500 kuna. Njih po našim evidencijama ima 218.000, dakle oni se moraju javiti na određenu adresu HRT-a kada oni proanaliziraju njihova primanja; do sada je negdje podatak iz studenog prošle godine, oslobođeno oko 16.000 umirovljenika, a potencijal je 218.000”, rekao je Hrelja.

Zamjera i jer na HRT nije bilo titla da umirovljenici sa takvim primanjima imaju pravo na oslobađanje dijela RTV pretplate odnosno smanjenje na 40 kuna.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.