Prati nas

Mozaik

66-godišnjakinja je svjetska prvakinja u plesu oko šipke

Hobiji koje će za sebe izabrati umirovljenici najčešće su planinarenje, šah ili grnčarija. No jedna je 66-godišnjakinja iz Kalifornije krenula sasvim drugim putem. Naime, ona trenira ples oko šipke, a toliko je dobra da sudjeluje i na međunarodnim natjecanjima.

Objavljeno

|

Umirovljenica pleše oko šipke
foto: Youtube screenshot

Greta Pontarelli, 66-godišnja umirovljenica iz Kalifornije ima sasvim neobičan hobi. Ona se bavi pole danceom, odnosno plesom oko šipke. Kaže kako je ovu vrstu plesa otkrila nakon što joj je u 59. godini dijagnosticirana osteoporoza zbog koje su joj bile nedostupne neke druge vrste tjelovježbe.

“Ples na štangi učvršćuje moje kosti. Moje zdravstveno stanje zahtijeva konstantnu vježbu, primjerice vježbanje s utezima, ali to je vrlo dosadno. Zato sam potražila nešto drugo i otkrila ovo”, kaže vitalna Greta.

Ples na šipki tradicionalno se veže uz noćne klubove i striptiz barove, no unazad nekoliko godina percepcija ovog plesa se mijenja. Od sredine dvije tisućitih postaje ravnopravna plesna disciplina s elementima akrobatike koja zahtijeva izuzetnu snagu, izdržljivost i gipkost.

No za Gretu je postao i mnogo više od rekreacije. Naime, u tome je toliko vješta da je počela sudjelovati u međunarodnom natjecanjima na kojima osvaja zapažene rezultate i pobjeđuje mnogo mlađe natjecateljice, a čak je pet puta osvojila svjetsko prvenstvo i to između 2013. i 2017. godine. Kaže kako trenira redovito svaki drugi dan po dva sata.

Pogledajte njezin nastup iz 2015. godine:

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.